Ubisoft vs. G2A - a botrány megoldása

2015-01-28 16:48:20

Minket is többen kerestek meg a napokban, hogy mi ez a nagy felhajtás a G2A megbízhatósága körül hiszen tényleg igaz, hogy számos játékot eltüntetett a Ubisoft azoknak a játékosoknak a Uplay account-járól akik játékaikat (főként a Far Cry 4-et) online boltokban vették meg. Természetesen a sajtó szépen kicsavarta az egész sztorit és biztatta a vásárlókat, hogy inkább tripla annyi áron szerezzék be játékaikat olyan boltokból mint a Steam, Origin stb.

Na akkor most megragadnánk a szót és eláruljuk mi is történt valójában és, hogy mi a megoldás.

A lényeg hogy az Origin-en főként FC4 játékokat egy nagyon ügyes bankkártya csalásnak köszönhetően "vettek"/loptak, majd ezeket a kódokat elpasszolták G2A-en hiszen az oldalon akár te is adhatsz el játékokat különösebb bonyodalmak nélkül, de ha használt kódot adsz el többször is akkor tiltanak. Ez történt ebben az esetben is, a lopott kódokat feldobálták bőven áron alul, majd mit sem sejtő vásárlók ezeket gyorsan meg is vették, aztán hirtelen bumm, volt nincs FC4. Azt tudni kell hogy a G2A tiszta, amit tőlük veszel azzal az égadta világon nem lesz semmi gond, viszont ha úgy gondolod hogy neked még az oldal által kínált árnál is jobb ajánlat kell, akkor kénytelen vagy játékosok kódját megvenned ahol viszont már magasabb a rizikó, pontosan ezért van egy olyan lehetőség a vásárlásnál (amit szinte senki nem vesz igénybe), hogy aszondja G2A Shield. Ez +1€-dba kerül és bizony nagyobb értékű játék vásárlása esetén érdemes rászánni a boltra ezt a kis plusz kiadást, hiszen ezzel minden felelősséget magára vállal a G2A hogyha véletlenül egy Marketplace felhasználó használt/hamis/kamu kódot adott el neked (vagyis visszafizetik neked a játék árát). Az oldal hangoztatja is, hogy Shield nélkül csak saját felelősségre vegyél játékot felhasználóktól, mert ha átvernek nincs mit tenni.

És hogy joggal vannak e felháborodva azok akik áldozatává váltak ezeknek a "borzalmaknak"?

Nos igen is és nem is, egyrészről igen hiszen a G2A szűrhetné picit jobban is azokat akik úgy gondolják eladnak pár játékot rajtuk keresztül. Másrészt viszont nem, mivel akik vettek Shield-et ezzel bebiztosítva magukat azok most kárpótlást kapnak, akik nem vettek, reméljük tanultak az esetből és máskor okosabban vásárolnak nagy értékű játékot!

vissza
Legolvasottabb cikkek