Trónok harca - a jó fej vezetőség, a CGI és a rossz hír

2016-04-16 12:40:34

Nemsokára itt a sorozat legújabb évadja és úgy fest, a briteknél nagyobb a rajongás, mint bárki gondolná.


 

Április 24-én rajtol a 6. évad a Trónok harca történetében. Köztudott, hogy ezentúl teljesen eltér a széria a könyvek történetétől, hiszen utóbbi még nem készült el, ám ennek ellenére a rajongás nem csappant meg. E tény lehet, hogy megváltozik néhány rész láttán, de az eddig bemutatottak alapján marad az érdeklődés.

Tim Rodgers, a +rehabstudio nevű, brit technológiai cég egyik feje szerint a vezetőség mindig is a lehető legjobb munkakörülményeket igyekezett biztosítani dolgozói számára. Mivel a hatodik szezon premierje vasárnap éjjel 2-kor esedékes (itteni idő szerint 3-kor), úgy döntöttek, a belfasti és londoni dolgozók hétfőre fél nap szabadságot kapnak minden egyes új évad pilot epizódjának vetítésekor. A jófejségdetektor nálunk már itt kiakadt, viszont van még egy ráadás: a szabadság egyik kritériuma, hogy az interneten semmiféle spoileres tartalmat nem oszthatnak meg a kollégák.

tronok harca

A végére viszont a sorozat kedvelőinek egy rossz hír is akad: David Benioff és D.B. Weiss szerint a Trónok harca hamarabb befejeződik, mint bárki is gondolná. A Variety-nek elmondottak szerint, a hatodikon kívül még két, rövidebb szezonra számíthatnak a nézők. Ez évad után állítólag mindössze 13 rész vár a nézőkre, ebből hét a hetedik évadban, hat pedig a nyolcadikban. Az HBO erre reagálva kiadott egy közleményt, miszerint még semmi sem biztos, azonban arra semmiképp nem kell számítani, hogy ellaposodik a sztori.

És ahogy már nem egyszer tehettük, megtekinthetjük az előző évadhoz megjelent az eredeti, vizuális effektek nélküli felvételek Joe Bauer és Steve Kullback bemutatásában. Természetesen nem a Trónok harca az egyetlen produkció, melyhez dukál efféle videó. Nemrég a Hardcore Henry-hez kapcsolódó anyagot tekinthettük meg, de néhány filmről is mutattunk már képeket. Természetesen ennyi számítógépes technikával a westerosiak is bekerültek a 10 legnagyobb költségvetésű sorozat közé, ám a sorrendben elfoglalt helyük kicsit meglepő.

vissza