Toshiba-Fujitsu-VAIO fúziója - hogy áll a dolog?

2015-12-07 10:40:37

Miket terveznek a legnagyobb vállatok?


 

December 4-én a reggeli órákban a Nikkei közleményt adott ki, melyben a Toshiba Corporation (a továbbiakban Vállalat), a Fujitsu Ltd. valamint a VAIO (régebben a Sony PC részlege) jövőbeni együttműködéséről tájékoztatott, valamint, hogy ezen vállalatok megállapodtak abban, hogy új céget hoznak létre a következő év áprilisában. A közlemény továbbá kitért arra a fontos egyezségre is, hogy a vállalatok 30%-os arányban fektetnek be és átadják bizonyos ügymeneteiket az újonnan létrejövő cégbe, valamint az alkalmazottakat is átszervezik az újonnan létrejövő társaságba. Ugyancsak összevonják fejlesztéseiket, a gyártást és a kereskedelmet is, ezeket Japánba, valamint a tengerentúlra csoportosítják.

151003-toshiba-hq-3-100619121-large

Ugyanezen a napon a Yomiuri reggeli kiadása egyszerűen kijelentette, hogy a Toshiba új cégcsoportot kezdett el megalapítani a Fujitsu Ltd-vel, továbbá leválasztják a Toshibától a PC üzletágat és azt a közös székhelyű új cégbe csoportosítják át. Tényként kezelték, hogy a Vállalat ezzel egyidőben megkezdte a tárgyalásokat a tengerentúli gyártókkal történő együttműködésről, az ezzel kapcsolatos döntést a jövő év folyamán fogják bejelenteni.

A Toshiba soha nem tett ilyen bejelentést és ezen közlemények nem a Toshiba által közölt információkon alapulnak.

A Vállalat jelenleg alapvető szerkezeti reformot hajt végre, hogy megfeleljen az új üzleti elvárásoknak, továbbá több lehetőséget is megvizsgál mindenfajta kötelezettség nélkül. A jövőre vonatkozó intézkedések, mint például a PC üzletágat érintő üzleti teljesítménynővelő intézkedések, valamint a struktúraváltás is megfontolás tárgyát képezik. Ennek ellenére semmilyen élő megállapodás nincs a vállalatok között. A Vállalat pontos tájékoztatást fog adni a PC üzletágat érintő szerkezeti reformról, ha az már hivatalos lesz.

vissza