Törölték az Amazon Lord of the Rings MMO-ját

2021-04-18 16:20:00

Emlékeztek még? Tavaly év végén számoltunk be az örömhírről, miszerint akár már 2022-ben érkezhet az Amazon free to play Lord of the Rings MMO-ja. Nos, most ez mind meghiúsulni látszik... nem csak a 2022-es dátum, minden! 

Azt ugyebár tudjuk, hogy a fejlesztésnek annó az Athlon Games, a Leyou Technologies leányvállalata ugrott neki, az Amazon Game Studios csak később szállt be a buliba. Jött azonban a Tencent Holdings Ltd., és "belerondított" a képbe a Leyou felvásárlásával, és a szerződéssel kapcsolatos tárgyalások olyan vitákba torkollottak, hogy kénytelenek voltak lelőni a fejlesztési folyamatot. 

A nevének titokban tartását kérő bennfentes elmondása szerint az egész csapat imádott e projekten dolgozni, és mind egyertértenek A Gyűrűk Ura világának zsenialitásában, sajnálják, hogy a játék végül nem jut el a felhasználókhoz. 

Tehát leszögezhetjük, nem pénzügyi vagy kreatív problémák állnak a dolgok mögött... AZ MMO-n dolgozó csapatot más projektek fejlesztéséhez vezérelték, kíváncsian várjuk, legközelebb mivel állnak elő, mert hát valljuk be, korábban a Crucible-nek és a Breakawaynek is hamar befellegzett... A 2014-ben alapított stúdió, ha úgy vesszük, nem is adott ki még játékot, a több halasztás után idén augusztusban végre megérkezni látszó New World lesz az első címük.

vissza