The Witcher – 6 részes spin-offként érkezik a Netflixre a Blood Origin

2020-07-27 18:10:00

A Netflix The Witcher adaptációja hatalmas sikert aratott, jelenleg mindenki a második évad és az animációs sorozat érkezésére van ráizgulva, nem mehetünk el azonban szó nélkül a nemrég bejelentett spin-off, a Blood Origin mellett sem. A hivatalos közlemény szerint 1200 évvel Ríviai Geralt kalandjai elé lövik be a szálakat, mikor az emberek, a szörnyek, és az elfek világ agybeolvadt, és "létrejött" az első witcher. A showrunner Lauren Hissrich, de Declan de Barra is besegít a munkálatokba, aki szintén írt epizódot az első évadhoz.

Sokatoknak megakadhatott a szeme ezen, hiszen a könyvek és játékok szerint a "Conjunction of the Spheres" 1500 évvel ezelőtt ment végbe, viszont a witcher tanok csak később alakultak ki, mikor Temeria akkori területét először gyarmatosították. Elképzelhető, hogy a széria mindkét eseményre nagy hangsúlyt fektet majd...

Az írói szabadság feltehetően itt nagyobb mértékben érvényesül majd, hiszen elég keveset tudunk a witcherek eredetéről, akár a játékok, akár a könyvek világát hozzuk fel referenciaként. A nemrég megjelent sorozat sikere előtt talán elképzelhetetlennek tűnt volna egy Geralt nélküli Witcher tartalom, ám a Netflix úgy fest, nagy energiát öl a franchiseba.

vissza