The Valiant – a magyar Kite Games és a THQ Nordic új projektje

2022-05-17 17:37:00

A magyar Kite Games munkássága bizonyára senki számára nem ismeretlen, elég csak a  S.W.I.N.E.-ra vagy a Sudden Strike-ra gondolni, hogy csak néhány címet említsek, mely a kezeik által született. Nemrég a stúdió egy teljesen új projektbe kezdett bele, ez a The Valiant, akció-RTS keverék néhány RPG elemmel. A kisebb erőkkel folytatott, inkább taktikai harcra összpontosítva a játékosok egy átfogó, történetvezérelt kampányba csöppennek, ahol minden küldetés kihívása egyedi, és döntéseink mind a csatatéren, mindpedig azon kívül nagy befolyással bírnak. A hősönként három egyedi képességfával rengeteg felfedezhető lehetőség kínálkozik a legmegfelelőbb játékstílus kiaknázásához, a gyors tempójú, közelharc-központú küzdelmek pedig még a veteránok számára is kihívást jelentenek.

A Valiant két különböző, kompetitív és kooperatív többjátékos lehetőséget is kínál, és bár a kampányt csak egyedül, a Last Man Standing módot akár hárman együtt is élvezhetjük. Hullámokban érkező ellenfelek, gyors, pörgős 1v1 és 2v2 PvP összecsapások, és a vizuális testreszabási lehetőségek széles skálája is a repertoár része. 

Történetünk főhőse Theoderich von Akenburg, aki barátjával, Ulrich von Grevellel egy ősi ereklyére bukkan, név szerint Áron botjára, mely, mint utólag kiderül, hatalmas erővel bír, ám Ulrich ennek minden darabját egyesíteni kívánja, így Theoderich újra kardot ragadni kényszerül, hogy megállítsa. A kaland során Európában és a Szentföldön is harcolunk majd.

A megjelenési dátum egyelőre nem ismert, de azt tudjuk, hogy PC-re, PlayStation 4-re, 5-re, Xbox Series X|S-re és Xbox One-ra egyaránt megjelenik.

vissza