TGA 2015 – hírek, csokorban, harmadik alkalommal

2015-12-05 13:00:35

Quantum Break videó és Vampyr infók a harmadik GameSpace-es TGA-as hírcsokrunkban.


 

Quantum Break videó

A várós Xbox One exkluzív Quantum Break jövőre érkezik - a sorozattal egyetemben -, a Remedy-s srácok pedig azon túl, hogy tiszteletüket tették a TGA-n, hoztak egy (cinematic) videót is a játékból.

Vampyr elő-előzetes

A TGA-n egészen sokat beszélt a Dontnod Entertainment (Life is Strange) az új játékukról, a Vampyról. Azt már eddig is tudtuk, hogy a helyszín az első világháború utáni London, vámpírok leszünk (milyen meglepő!?) és sok természetfeletti lény ellen fogunk viaskodni.

2892148-vampyr

Ami újdonság, hogy az alapvetően akció-RPG-nek szánt Vampyr sok drámai elemet is tartalmaz majd. Jonathan Reid, a főhősünk nem szeret vámpírnak lenni, orvosként kötelességének érzi az ekkor tomboló spanyolnátha elleni harcot, azonban természetének sem tud ellenállni. Hogy kiből lesz a vacsora, mi döntjük el, azonban nem mindegy, kit kapunk a fogaink közé: elméletileg minden NPC-nek lesz valamilyen szerepe a világban, esetleg a történetben. A fejlesztők már bizonyítottak, tudnak jó narratívát csinálni, így nem véletlenül reménykedünk abban, hogy végre valami minőségi szoftvert kapunk, vámpíros témában.

London felfedezése, valamint a különböző bűntények felgöngyölítése adja a játékmenet magját, így számíthatunk ara, hogy több ezer soros dialógusokat kapunk (RPG). A közelharci-távolsági fegyverek is nagy szerepet kapnak majd, de erről még nem sokat tudunk (akció)

Megjelenési dátum még nincs, de célplatformok már igen: PC, PS4, Xbox One, valamint a motort is tudjuk már: Unreal Engine 4.0

vissza