Tenda MW6 áttekintés

2023-04-27 10:25:00

Mesh hálózatokról röviden

A hálós routerek abban különböznek a hagyományos Wi-Fi routerektől, hogy több csomópont kommunikál egymással. Ehhez egy "backhaul" hálózatot használnak, amely különbözik attól a hálózattól, amelyhez az eszközök csatlakoznak.

A mesh hálózatok jelentik az új alternatívát az olyan területeken ahol eddig a hagyományos hálózatok nem nyújtottak elegendő vezeték nélküli lefedettséget.

Pozicionálás

A Tenda Nova MW6 könnyen és gyorsan beállítható, és máris Wi-Fi elér oda is, ahova eddig nem. Az alacsony ár, a falra szerelhetőség és a megbízható szolgáltatás ellenére az MW6 két antennás kialakítása miatt a teljes átviteli teljesítmény alacsony. 

Firstshot - vagyis az első meglátások

A fehér kocka alakú Tenda Nova MW6 egységek 10 cm-es oldalukkal nagyjából fele akkorák, mint a Deco M3 router tornya, de a Netgear Orbi RBK852 családhoz hasonlókhoz képest aprók. Más szóval, a dekorációtól függetlenül könnyen elhelyezhető. 

Mivel minden egyes Nova kocka alja betétekkel és kivágással rendelkezik a kábelek számára, készen állnak a falra akasztásra, harmadik féltől származó extra felszerelés nélkül. Polc vagy íróasztal alá is elhelyezhetőek.

A passzív hűtésre támaszkodva a Tenda Nova MW6 egységek csak a készülék alján rendelkeznek szellőzőnyílásokkal. Egy hetes intenzív használat során felmelegedtek, de érintésre nem forróak.

Minden Nova egység felső elülső sarkában egy kis LED található. Ez zölden villog, amikor elindul, pirosan, amikor nem működik, és sárgán, amikor a vezeték nélküli kapcsolat a gazda routerrel nem ideális. A zöld fény azt jelenti, hogy minden rendben van. Ha a fény túlságosan zavaró, az alkalmazásban kikapcsolható.

Specifikáció

Szabványok IEEE802.3, IEEE802.3u
Feszültség Input: 100-240V-50/60Hz, 0.6A
Output: DC 12V==1.5A
Méret 100 x 100 x 100mm
Wireless szabványok IEEE 802.11ac/a/n 5GHz
IEEE 802.11b/g/n 2.4GHz
Adat sebesség 5GHz: Legfeljebb 867Mbps
2.4GHz: Legfeljebb 300Mbps
Frekvencia Egyidejű dual band 2.4GHz & 5GHz
Alap jellemzők SSID Broadcast
Beamforming
Support MU-MIMO
Wireless biztonság WPA2-PSK(default)
Wireless roaming Megfelel az IEEE802.11v/r szabványnak
Internet csatlakozás típusa PPPoE, Dynamic IP, Static IP, Bridge Mode
DHCP DHCP Server
DHCP Client List
Tűzfal UDP flood attack
TCP flood attack
Flood attack
DNS Támogatja a DNS-kiszolgáló kézi beállítását
VPN IPsec pass through
PPTP pass through
L2TP pass through
Egyéb Szülői felügyelet
Vendég hálózat
Firmware frissítés online
Gyári beállítások visszaállítása
Hőmérséklet Működési hőmérséklet: 0℃ ~ 40℃
Tárolási hőmérséklet: -40℃ ~ 70℃
Páratartalom Működési páratartalom:10% ~ 90% RH nem lecsapódó
Tárolási páratartalom: 5% ~ 90%RH nem lecsapódó
Tanúsítványok FCC, CE, RoHS, EAC, IC
Súly 410Gg/egység

Külsőségek és tulajdonságok

Minden Tenda nova MW6 állomás egy Realtek RTL8197FS SoC-vel (System on a Chip) rendelkezik, amely 1 GHz-es processzort, 128 MB RAM-ot és 16 MB tárhelyet tartalmaz. Támogatja a 802.11ac Wave 2 hálózati szabványt és a 2x2 MU-MIMO átvitelt. A Tenda nova MW6 egy kétsávos mesh WiFi rendszer, amelynek teljes elméleti maximális sávszélessége 867 Mbps az 5 GHz-es sávban és 300 Mbps a 2,4 GHz-es sávban. Ez összesen 1167 Mbps sebességet eredményez.

Wi-Fi hálózatok számos legújabb lehetőségét használja, kezdve a MU-MIMO átvitellel, hogy sok felhasználót szolgáljon ki, és így akár 90 kapcsolatot  is képes kezelni. Ha már működik, az alkalmazás megmutatja, hogy hány eszköz van csatlakoztatva, valamint a hálózat állapotát. A Wi-Fi beállításokat nem lehet befolyásolni, mivel az MW6 automatikusan kiválasztja a legmegfelelőbb csatornát. Emellett csatornakötést is használ, a bejövő eszközöket a legjobb csatornára irányítja (ami a sebességtől vagy a teljesítménytől függően lehet 2,4 GHz vagy 5 GHz).A gyors barangolás engedélyezése jó ötlet a modern eszközök esetében. Ha ez az opció be van kapcsolva, akkor a vezeték nélküli készülékek gyorsabban váltanak át egyik egységről a másikra. Ez segít abban, hogy mindenhol erős kapcsolatot tartson fenn.

A beépített szülői felügyelet lehetővé teszi, hogy egy személy eszközeit egy profilba csoportosítsa, ahol kikapcsolhatja az internet-hozzáférést vagy beállíthat egy hozzáférési ütemtervet. Kár, hogy a szülői felügyelet nem terjed ki a webhelyek blokkolására.

Az alkalmazás a porttovábbítás vezérlését, az UPnP kapcsolóját és a firmware frissítési lehetőséget is biztosítja, valamint lehetővé teszi a vendég vezeték nélküli hálózat bekapcsolását.

Összegzés

Az egyik legegyszerűbb beállítási folyamat és az alacsony ár kombinálásával a Tenda egy olyan alap mesh-készletet hozott létre, amely vonzó lehet az első alkalommal Wi-Fi hálózatot használók számára, akik aggódnak, hogy valamit rosszul csinálnak. Soha nem fog átviteli rekordokat felállítani, és talán nem fogja lefedni a teljes otthonát, de az egységek könnyen falra szerelhetőek.

Előnyök

  • Gyors, egyszerű beállítás
  • Falra szerelhető

Hátrányok

  • Alacsony áteresztőképesség
  • Két antennás kialakítás

Termék elérhetősége: https://go.360prsolution.com/TendaMW6MeshWiFiSystemGamespace

vissza
Legolvasottabb cikkek