SW: Battlefront – Steam-támogatást kapott a 2004-es rész multiplayer szekciója

2020-05-02 17:20:00

Nehéz elhinni, de az eredeti Star Wars: Battlefront 2004-ben, azaz majdnem 16 éve látta meg a napvilágot. A 2015-ös "rebootot" bár hatalmas várakozás előzte meg, az erősen a multiplayer szekcióra összpontosító projekt nem váltotta be a reményeket a rajongók szemében. A stúdió 2017-ben egy második epizóddal is megkísérelte visszahozni a hangulatot, de a közönség nagy része még mindig nem tekinti e két új projektet a széria teljes értékű részének.

Az egyjátékos kampányok mellett lehetőségünk volt többjátékos módban is meccseket játszani, ehhez azonban a GameSpy szolgáltatására volt szükség, mely sajnos 2014-ben teljesen megszűnt létezni. A játékosokat ez nem állította meg, nem hivatalos szervereken továbbra is volt lehetőség az online játékra, ez viszont már elég nagy macerával járt. Hiába a megoldások széles tárháza, ha nem tudsz Hex Editiort használni, vagy nincs egy akkora alagsorod otthon, ahová begyömöszölheted az összes haverodat egy LAN-partira...

Nemrég érezett azonban egy meglepetés-frissítés, mely helyreállította a többjátékos támogatást közvetlenül a Steamen keresztül. Az update hozott magával francia, olasz, spanyol, valamint német nyelvi csomagot, és audio-supportot is. A több újdonság mellett sajnos néhány problémát is hordoz az új verzió. Egyesek FPS csökkenésre, vagy épp fix 30 képkockára panaszkodnak másodpercenként, másoknak pedig a távoli dolgok részletességével adódott gondja. Mindent összevetve azonban a multiplayer támogatás jól működik.

A játékba való belépést sem bonyolították túl. A megnyitás után a Galaxy Multiplayer menüpontra kattintva az "Internet" lehetőséget kiválasztva egy böngésző jelenik meg, ahol a sessiont kiválasztva már fejest is ugorhatunk a nosztaligába. Bár egyelőre nincs túl sok szerver, és a játékosok sem tolonganak, a jó oldala a dolgoknak, hogy azonnal, minden probléma nélkül beléphetünk bármely meccsbe. 

Azt egyelőre nem tudni, hány játékost kezel maximum az új többjátékos támogatás. Az eredeti projekt 64-et is képes volt befogadni, úgy fest, ez most kimerül 32-ben. Érdemes megjegyezni, hogy a játék kompatibilis a GOG-verzióval is!

vissza