Steelseries Arctis 9 - Áttekintés

2021-12-20 14:15:00

Az Arctis 9 az egyik legjobb Over-all fejhallgató ami az utóbbi időben a kezembe akadt. Kompatibilis PC-vel, Playstation 4 és 5-tel és Nintendo Switch-el. Ami igazán kellemessé teszi az a Bluetooth kapcsolat. Ha most felnéztek a Steelseries oldalára azonnal szembesültök vele, hogy nagyon sok fejhallgatója van a gyártónak így jogosan merül fel a kérdés kinek is készült az Arctis 9 wireless:


Elsősorban azok a játékosok nyernek vele sokat akik egyszerre több platformon is játszanak és azok akik otthonról dolgoznak.

Arctis 9 wireless

Aki már használt bármilyen Arctis fejhallgatót annak ismerős lesz a forma. Az Arctis 9 alapvetően sok szempontból megegyezik az Arctis 7 pro vagy akár az Arctis 1 termékcsaláddal ami sok szempontból nagyon jó. Kényelmes és könnyen használható. Anyaghasználat terén sem lehet semmi panaszunk. A váz túlnyomórészt fém, csiszolt acél pántokkal. A mikrofon szokás szerint a bal oldali fülhallgató részbe van beépítve és az igen kényelmes és praktikus ki-be húzható változat. 

A legtöbb funkcióját a fejhallgató részen található vezérlőkkel érjük el, de természetesen a steelseries engine-ben további funkciókat is elérünk mint pl az Equalizer sztereó és térhangzáshoz.

Az Arctis 9 egy 2,4GHz-es usb dongle segítségével csatlakozik a választott platformhoz a késleltetésmentes hangzás érdekében. Emelett természetesen rendelkezésre áll a Bluetooth kapcsolat is ha mobilra vagy bármilyen olyan eszközre szeretnénk csatlakozni, amely támogatja. Csak az SBC és AAC kodeket támogat ami annyira nem jó aki Androidos telefont használ, de azért ez nem egy olyan gond ami miatt keresztre feszíteném a fejhallgatót. A fejhallgató támogatja a 3,5mm-es csatlakozót is és egy kábel is jár hozzá ha valaki veszteségmentes analóg kapcsolatot szeretne.

Üzemidő

A Steelseries Arctis 9 akár 20 órát is kibír egyetlen töltéssel ami szerintem teljesen rendben van. Természetesen ha egyszerre Csatlakozunk 2,4 GHz-en és Bluetooth-on akkor ennél azért rosszabb lesz az üzemidő. 

Működés

A SteelSeries Arctis 9 Wireless nagyjából ugyanazt a játék élményt nyújtja, mint az Arctis 7 és az Arctis Pro fejhallgatók. Amennyiben PC-re csatlakozol és a játék támogatja a DTS:X 2 térhangzást akkor igazán kiváló hang élményben lesz részed. 

Ha minden RGB színben világító fejhallgatót szeretnél akkor az Arctis 9 nem a te fejhallgatód, ugyanis az egyik szembetűnő LED a mikrofonon helyezkedik el a másik pedig a jobb oldali fejhallgatón. Töltéskor a LED zöld színnel világít, ha a headset akkumulátorának több mint a fele még hátra van. Sárgán világít, ha 20% és 50% között van, és pirosan, ha 10% és 20% között. Ha az akkumulátor élettartama 10%-nál kevesebb akkor pirosan villog. 

Játékok alatt kiválóan teljesít panaszra nem lehet okunk. A 7.1-es hangzás bekapcsolásával nem csak azt hallottam, hogy a csapattársak és az ellenségek melyik irányból közelednek, hanem azt is, hogy milyen messze vannak. A hanghatások egyre hangosabbak és részletesebbek lettek, ahogy a lövöldözések egyre közelebb kerültek. A játék hangja dinamikus és kiegyensúlyozott volt, erőteljes basszusokkal, erős közepekkel és tiszta magas hangokkal. A nagy robbanások ütősnek tűntek, a karakterek közötti párbeszédek pedig élesen és tisztán szóltak.

Komfort és hordozhatóság

A Bluetooth kapcsolat megléte magával hozza annak a lehetőségét is, hogy akár utaci zenehallgatásra is megfelelő lehet. A fejhallgató nem zár annyira, hogy a külvilágot ne érzékeljük. 

A nagy, ovális fülkagylók erősen párnázottak és nagyon jó légáteresztő képességgel rendelkeznek.

Érvek az Arctis 9 mellett

Ha egy jó multiplatform fejhallgatót keresel akkor megtaláltad. Egyértelműen kiváló anyagokból készült és kényelmes. A bluetooth kapcsolat miatt nagyobb rugalmasság és használhatóság és az AAC kodek miatt az Apple felhasználók számára is kiváló.

vissza