Star Wars: Squadrons – új előzetes érkezett, októberben megjelenés

2020-06-15 18:42:00

A nemrég a Microsoft Store által elejtett szivárogtatás után végre tényleges információkkal gazdagodtunk a Star Wars: Squadrons-szal kapcsolatosan, mely első személyű nézetes űrcsatákat ígér. A Motive Studios által, a Lucasfilm közreműködésével fejlesztett projekt a Galaktikus Birodalom utolsó napjaiban játszódik majd, A Jedi visszatér történései után. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a Halálcsillag körül tett tűrák elmaradnak, de az előzetesben látottak alapján felettébb izgalmas harcokban vehetünk részt.

Az egyjátékos mód, azaz a sztorivonal az endori csata közvetlen következményeire helyezi a hangsúlyt, ráadásul a Galaktikus Birodalom és az Új Köztársaság pilótájaként is felléphetünk. Feltételezéseim szerint az előzetesben látott figurák a főszereplők, de a hivatalos leírás szerint az eredeti szereplőgárdából is láthatunk majd arcokat, kameókat. Bár csak egy pillanat erejéig, de Wedge is megjelenik a videón...

A többjátékos szekciót illeti, a tervezőasztal az első állomás, ahol megtervezzzük az összecsapásokat, csak aztán kerülünk a volán mögé. A Fleet Battles módban két csapat körül az lesz a nyertes, aki előbb iktatja ki a másik flotta fúhajóját. A Dogfights az eddig hallottak alapján egy "szokásos" deathmatchnek tűnik. Lehetőségünk lesz századunk testreszabására is, hogy a különféle kritériumoknak megfeleljünk, illetve hogy könnyebben teljesítsük a kitűzött célokat. Pályák tekintetében ismerős helyekre is ellátogathatunk majd, de soha nem látott bolgók körül is repkedhetünk. 

Olybá' tűnik, a Squardonsban kapunk bizonyos mértékű szabadásgot hajónk kinézetének megtervezését illetően, de ezen kozmetikumok mind játkbeli teljesítményekkel elérhetők, nem fizetős tartalmak. A testreszabás többek között a pajzsra, a fegyverekre, hajtóművekre, és a hajótörzsre is kiterjed.

Ian Frazier elmondásai alapján a stúdió e címmel minden Csillagok háborúja rajngó álmát kívánja valóra váltani, melyhez a saját hajó, annak teljeskörű irányítása, a hiteles történet, és a galaxis soha nem látott szegleteinek felfedezése mind-mind hozzájárul. A Star Wars: Squadrons megjelenése október 2-án esedékesPC-re, PlayStation 4-re, Xbox Onre, illetve előbbi két platformon VR-ra is., és ami a legfontosabb, cross-play támogatást is kap! Az előrendelés már él, ide kattintva érhetitek el!

vissza
Legolvasottabb cikkek