Star Wars Battlefront - új játékmódok, új karakterek

2015-10-21 20:33:00

Talán még velünk együtt ki sem hevertétek a béta adta örömteli napokat, de már jönnek az újabb és újabb információk a Star Wars Battlefront-tal kapcsolatban. Ha még mindig a a tegnap előtt megjelent Star Wars: The Force Awakens előzetesén nyomogatjátok a replay gombot, vagy a hivatalos poszterben gyönyörködtök, pár percre hagyjátok és pillantsatok ide, mert most a játékról újabb híreink vannak.

Miután pár nappal ezelőtt a Sony összedobott egy új reklámot, most 3 új játékmód és 3 újonnan bejelentett karakter látott napvilágot.

A béta során, mint hallhattátok, voltak nyughatatlan játékosok, akik kutakodtak egy kicsit a fájlok között, ezáltal három, még be nem jelentett karakter nyomaira bukkantak, nem máséra, mint Leia hercegnőjére, Han Solo-éra, illetve Palpatine szenátoréra (Darth Sidious-ként). Tegnap a délutáni órákban a DICE hivatalosan is megerősítette e három karakter "létezését".

large_Star_Wars_Battlefront

 • Leia hercegnő:

  Nem képes az Erő használatára és fénykarddal sem rendelkezik, viszont van három különleges képessége. A Trooper Bane-nel egyetlen találata rohamosztagosokra nézve halálos, "nagyobb" ellenfelekre pedig bénító hatással lehet. Az Enhanced Squad Shield lényegében egy felturbozott Squad Shield, mely néhány erőnek ellenáll, illetve ő maga, a Trooper Bane-t használva képes kilőni rajta. Harmadik képessége a Supply Drop, ami különféle power up-okat hív le. Ja, és aki Leia mellé spawn-ol, alderaan-i őrként játszhat. A fejlesztők támogató karakternek szánják, bár ezt gondolom a képességek láttán leszűrtétek ti is.

 • Han Solo:

  Szintén nem képes sem fénykardot, sem pedig az Erőt használni, viszont a DICE szerint talán ő a legkönnyebben irányítható hős. Ugyancsak három képességgel rendelkezik, melyek közül az első a Rapid Fire. Talán már a nevéből is kitalálhattátok, mit takar. Aktiválás után néhány másodpercig él ezen adottság, képessé teszi Han-t olyan gyorsan lőni, ahogy mi a gombot nyomogatjuk, ezen felül pedig a fegyver túlmelegedésétől sem kell tartanunk. A Lucky Shot elsősorba járművek ellen lehet kiemelkedően hatékony, illetve képes áttörni Darth Vader védelmét. A Shoulder Charge-nek köszönhetően minden félelem nélkül rohamba indul.

 • Palpatine szenátor, avagy Darth Sidious:

  Ő eltér az előbb említett két karaktertől, elsősorban fegyver téren...

  Sajnáljuk, rosszul gondoltátok, mivel ő sem rendelkezik majd fénykarddal! Természetesen a villámszórás alaptartozék hozzá, erről nem kell lemondanunk. Mily' meglepő, a  Sith nagyúr is három képességgel rendelkezik. A Chain Lightning-ot használva szerteágazó villámszórásra is képes, mellyel egyszerre több katonát is leteríthet. A Force Dash lehetővé teszi, hogy egy általunk megszabott irányba kitörjön karakterünk, az Imperial Resources-szel pedig power up-okat osztogathatunk.

Számos játékmódról hallhattunk már, melyek közül kedvünkre válogathatunk majd a Battlefront-ban, most előkerült még 3, melyről eddig semmiféle információval nem rendelkeztünk. Hogy melyek ezek?

 • Heroes vs. Villains: E mód a "jók és a rosszak" harcáról szól. Mindkét oldal 3-3 harcossal jelenik meg a csatatéren és küzd meg egymással. 6 vs. 6 meccsekről van szó, mindkét oldal kap 3-3 katonát is. A meccsek elején sorsolással történik a szereposztás. Aki meghal, katonaként tér vissza a harcba. A győztes az a csapat, amelyik több hőssel rendelkezik a körök végén.
 • Battles és Hero Battles: Szándékosan nem két pontban írjuk le e módok jellemzőit, mivel majdnemhogy egy és ugyan az a kettő. Ezek 1 az 1 elleni küzdelmek, ám a 2 játékoson kívül vannak botok is a pályán. A lényeg, hogy minél több ellenséges harcos úgynevezett tokenjét gyűjtsük össze. Aki előbb eléri a 100-at, az nyer. A Hero Battles pedig ugyan ez, csak hősöket irányítva kell véghez vinni a feladatot. Ez a két mód osztott képernyős módban is elérhető lesz.
 • Ezen felül kapunk pár Training Mission-t is, melyek egyfajta gyakorló küldetések. Hasonlítanak a nagyobb összecsapásokhoz, de egy-egy kisebb részt kiszakítva belőlük jöttek létre. Ezek során csak egyféle feladatra kell koncentrálnunk.
 • A Probe Droids mód ismerteti velünk a különféle képességek, fegyverek és kártyák használatát, valamint ezek segítségével sajátíthatjuk el a nagyobb "dolgok" elpusztításának módját.

Ti megpályázzátok az egyedi PlayStation 4-et, vagy a fejhallgatót? Netán az egyáltalán nem átlagos gyűjtői kiadásra fáj a fogatok? A Star Wars Battlefront november 19-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

vissza