Star Wars 1313 - talán van még remény

2015-12-10 12:44:37

A LucasFilm elnöke nyilatkozata alapján jó esély van arra, hogy tovább fejlesztik a játékot.

 

parkolopalyan_a_star_wars_1313_1

Az utóbbi évek legjobban várt Star Wars projektje az Erő ébredésén kívül a Star Wars 1313 volt, amiről igaz kevés információt tudunk, de minden rajongó ezt várta hosszú-hosszú időn keresztül.

A játék 2012-ben mutatkozott be a Lucas família legjobb szakemberei munkája által, hogy az eddigi legjobb Star Wars játék kerüljön a képernyőre. A történet szerint egy fejvadásszal kellett volna játszani, akivel a Coruscant lentebbi szintjeire utazunk, oda, ahol senkit nem látnak szívesen. A játék külső nézetes lett volna, remek akciókkal és a játékra még mai szemmel is azt mondjuk, hogy remek lett volna.

A kiszivárgott híreknek ha hihetünk, a fejlesztés eleinte lassan és nehézkesen ment, és a munkálatok beszűntetése előtt egy orbitális változtatást kellett a készítőknek eszközölni, hiszen fentről maga George Lucas jelentette be, hogy a névtelen hősünk helyett Boba Fett legyen a főhős.

Egy szó mint száz, már az elejétől voltak gondok, de miután a Disney felvásárolta a céget, a játék sorsa megpecsételődött. Az új tulajdonos leállította a játékfejlesztéseket, aminek a Star Wars 1313-on kívül még a Battlefront 3 és annak további kettő darab felvezető játéka is az esemény áldozata lett, a mostani helyzet alapján azonban előfordulhat hogy még reménykedhetünk.

Kathleen Kennedy nyilatkozatában ugyanis a következők hangzottak el:

„Nem akarunk kidobni semmit. Nagyon jó a Star Wars 1313. Sokat gondolkodunk, ötletelünk, vitatjuk, és nagyon is jó esély van arra, hogy továbbfejlesztjük. Szeretnénk.”

Kennedy persze elég burkoltan fogalmazott, így nem mondta ki konkrétan hogy a Star Wars 1313 készülhet el mégis, hanem továbbfejleszthetik, ami akár jelentheti azt is, hogy a Star Wars: Underworld valósul meg.

A további lehetőség, hogy nem fejlesztik a játékot, hanem tényleg elkészítik, mégpedig az EA közreműködése által, hiszen két csapatuk is Star Wars játékon ügyködik épp, az egyik a BioWare, a másik a Visceral, míg egy harmadik, a DICE pedig nemrég adta ki a Battlefrontot.

Mindenesetre, mi örülnénk ha megvalósulna a Star Wars 1313.

vissza