Sony - érkeznek a Bravia 4K HDR modellek

2016-07-24 10:13:04

A gyártó bejelentette, hogy új, 4K HDR televíziói hamarosan megérkeznek Európába, illetve bemutatta a sorozat ZD9-es családját is.


 

A Sony összesen 5 új modellt jelentett be (a ZD9-en kívül), melyek - elmondása szerint - minden eddiginél jobb 4K élményt biztosítanak. Most bizonyára mindenkinek a két újonnan bejelentett konzolra való csatlakoztatás jutott eszébe, viszont mielőtt erre kitérnénk, nézzük, mit is tudnak valójában.

A címszereplő televíziók (XD83, XD80, XD75, XD70 és SD80) mindegyike képes a sima HD forrású adásokat (filmek, műsorok, képek, telefonról átküldött tartalmak) is közel 4K-ra felkonvertálni, és a 8 millió pixelt is meghaladó felbontással elképesztő részletgazdagságot kínálni. A HDR minőségű adások vétele és felbontása az újabb modelleknél "alapfelszereltség", a régebbiek (XD75, XD70, SD80) esetében pedig szoftverfrissítéssel lesznek megoldva. Támogatják a Google Android TV operációs rendszerét, így a streamelés, a számítógépes játékok megjelenítése és a műsorlejátszás (akár YouTube és Netflix) mellett az áruházban megtalálható játékok nagy része is elérhetővé válik. Ezen alkalmazások kivetítése Android, iOS, Mac, Windows és Chromebook rendszerről is lehetséges.

A szintén a Bravia sorozatba tartozó ZD9-es család már a kijelzők következő generációját vonultatja fel. Sokkal mélyebb fekete szín megjelenítésére képesek, a fények viszont élettel telibbek. A 4K HDR X1 Extreme processzorral és a Backlight Master Drive-val (háttér-megvilágítási technológia, mely még a 2016-os CES-en került bemuatásra) gyönyörű kontrasztot és színmegjelenítést kínál. Ezek mellett még rengeteg technológia biztosítja a páratlan 4K élményt, legyen szó akár az objektumalapú HDR remasterelésről, a párhuzamos adatbázis-feldolgozásról vagy a Super Bit Mapping-ről.

sony bravia zd9

Előbbi a képek elemzéséért, majd a színek és kontrasztok korrekciójának révén ezek feljavításáért, illetve amár korábban említett HD-ről közel 4K-ra való konvertálásért felelős, míg utóbbi a 14 bites jelfeldolgozó egységgel részekre bontja a 8 bites (Full HD) és 10 bites (4K) forrású színsávokat és felkonvertálja őket 14 bit egyenértékű szintre, ami 64-szer több színárnyalatot jelent.

sony bravia zd9

A ZD9-es sorozat 65, 75, illetve 100"-os modelleket vonultat fel, melyek közül utóbbi kizárólag padlóra, míg előbbi kettő kizárólag asztalra való rögzítéssel telepíthető. E 3 modell még idén elérhetővé válik 4, 7, illetve 60 ezer fontos áron.

vissza