Resident Evil Village – májusban megjelenés, előzetes és játékmenet is érkezett

2021-01-22 19:25:00

Lezajlott a Resident Evil Showcase, melyet oly' sokan vártak, és nem csak előzetest, de játékmenet-részletet, és megjelenési dátumot is villantott a Capcom. A trailerben Ethan Winters egy sor szereplővel fut össze, köztük vámpírokkal is, kikbe a rajongók hada azonnal beleszeretett. Barátságos kis sztori keveredett ki a dolgokból... Íme:

A játék első blikkre nagyon közel áll a Resident Evil 7 első személyű kalandjához, de látszólag fokozottabb léptekben halad, és az ellenfelek is változatosabbak. Korpás, kopasz, csuklyás patkányemberek, vámpírok, vérfarkasok, és egyéb finomságok várnak ránk. Az alábbi videón a komplett showcase szerepel, a már említett gameplay 23 percnél kezdődik. 

Visszatérő funkcióként köszönthetjük a Resident Evil 4-ben megismert, rács alapú leltárt is, és látva a cipelhető cuccok méretét és mivoltát, ez egy örvendetes részlet. Szintén a 4. epizódban fellelhető bólintás a kereskedő karakter a The Duke személyében, aki egyébként egy meglehetősen furcsa, ostoba karakter jellemét tükrözi. Az elhangzottak alapján a széria szokásos, jól bevált puzzle elemeit is átemelik a Village-be, beleértve a páratlan kulcsokat, és a szobros mechanizmusokat is. 

A Resident Evil Village megjelenése május 7-én esedékes, de a PlayStation 5 tulajdonosok számára ezt megelőzően egy demó is érkezik.

vissza