Rengeteg időbe telt megfagyasztani a Jégkirálynőt

2016-09-09 11:33:16

A Vadász és a Jégkirálynő premierje 2016 egyik nagy durranása volt. Nem egy hétköznapi alkotásról van, hiszen egyszerre előzményfilmje és folytatása a 2012-es Hófehér és a Vadásznak, így nem csoda, hogy már megjelenése előtt lázban tartotta a fantasy szerelmeseit. A Bontonfilm Magyarország forgalmazásában DVD-n és BD-n is hamarosan megjelenő történetet sokan kedvelik, de biztosan akadnak olyan részletek, amiket még a legnagyobb rajongók sem ismernek. Íme 5 érdekesség az idei év egyik legizgalmasabb kalandfilmjéről!

 

09_huntsmanswinterwar_steelbook_kicsi

Freya neve mitológiai eredetű

A mitológiák szerelmeseinek ismerős lehet a Jégkirálynő neve, ami nem véletlen. A skandináv mondavilágban Freyának hívják a szerelem, a mágia és a halál istennőjét. Freya hatalmasat csalódott: a legenda szerint miután férjének, Ódr istennek nyoma veszett - égre-földre kereste, de sehol sem találta. Az összetört szívű istennő könnyei pedig arannyá változtak.

Emily Blunt megdolgoztatta a sminkeseket

A Freyát alakító színésznőt nem volt egyszerű kisminkelni úgy, hogy valóban jéghideg hatást keltsen a karaktere. A stáb elmondása szerint több órájába került a sminkeseknek, mire Jégkirálynőt varázsoltak Emily Bluntból.

09_huntsmanswinterwar_dvd

Chris Hemsworth félt a színésznőktől

Hiába alakít rettenthetetlen vadászt, Chris Hemsworth számára a forgatás mégis félelmetes élmény volt, ráadásul pont a kolléganőitől tartott. Elmondása szerint végig zavarban volt a felvételek során, mert a színésznők túlzottan élethűen alakították a karaktereiket.

Sara sebhelye Jessica Chastain ötlete volt

A fiatal vadászlány, Sara homlokán látható seb nem a sminkesek javaslata volt - az őt alakító Jessica Chastain kérlelte a rendezőt, hogy a karaktere sebhelyes legyen. A színésznő azért találta szükségesnek, hogy sérülés legyen Sarán, mert szerinte a filmekben a szerelmespárok hölgytagjai túlzottan „tökéletesek”, ám ő úgy gondolja, hogy egy vadászlány márpedig sebhellyel igazán gyönyörű.

Mel Gibson akcentusa inspirálta a színészeket

Aki felirattal nézi a filmet, észreveheti, furcsa angolsággal beszélnek a színészek. A két vadászt alakító Chris Hemsworth és Jessica Chastain is bevallotta, hogy az egyedi akcentusukat nem más ihlette, mint Mel Gibson skót tájnyelve a Rettenthetetlen című klasszikusból.

09_huntsmanswinterwar_bd

A Vadász és a Jégkirálynő szeptember végén jelenik meg DVD-n és BD-n a Bontonfilm Magyarország forgalmazásában!

vissza
Legolvasottabb cikkek