RaidSonic - ha kell egy remek USB HUB... vagy kettő

2016-02-23 23:27:34

Szinte már fel sem tűnik, hogy naponta többször is belefutunk egy-egy tevékenységbe, melyek adatok mozgatásával járnak, és lehet, hogy nem is kevéssel. Ebben az esetben jó, ha magas adatátviteli sebességre képes eszközzel tudunk dolgozni, de ez még mindig nem elé, ha nincs ezt hová csatlakoztatnunk. Itt jöhetnek képbe a RaidSonic termékei, melyek megállják helyüket e téren. Ezúttal az AC6701 és az AC6110 kerül bemutatásra.


 

RaidSonic IB-AC6701

Valószínűleg ti is találkoztatok már a problémával, amikor egyszerre annyi eszköz van a géphez csatlakoztatva, hogy a 2 háttértároló közti megoldás direktben már nem megoldható, mivel nincs szabad port a gépen. Nos, az IcyBox AC6701-es USB HUB erre a problémára jelent megoldást.

raidsonic icybox IB-AC6701

E produktum 7 újabb USB 3.0 porttal bővíti arzenálunkat, ennek ellenére nem foglal sok helyet, így akár egy utazás során is remek társunk lehet. A gyártó a passzív hűtésre is gondolt a termék tervezésekor: Az egészet egy alumínium ház borítja. Apró súlyával ellentétben – és a tapadókorongok hiányában – sem mozdul el a helyéről túl könnyen. Kialakítását tekintve, az előbb már említett anyagfelhasználás mellett rettentő jó megjelenéssel van megáldva. Alakjából és színéből adódóan remekül feldobhatja munkaasztalunk vizualitását. A portok mellett egy LED is található, ami jelzi, hogy kis barátunk áram alatt van. Tartalmaz egy integrált USB 3.1 kábelt is, ám ezt inkább negatív, mint pozitív kritikával illetném. Hosszát tekintve a gépház tetejére helyezésen felül nem igazán van lehetőségünk, illetve hordozáskor figyelni kell, nehogy megtörjük. Az AC-6701 5Gb/s-os külső adatátviteli sebességre képes.

raidsonic icybox IB-AC6701

A csomagban egy hálózati adaptert is találunk, mely remek szolgálatot tehet nagyobb áramfelvételű tárolók használata, ezen felül, ha még mindig lenne megválaszolatlan kérdésünk, egy kézikönyvet is találunk benne. A termék kb. 10 ezer forintos áron szerezhető be.

 

RaidSonic IB-AC6110

E termék szintén alkalmas mind mobileszközünk töltésére, mind pedig adatátvitelre, ám mégis komolyabb eszközről beszélünk, mint a fentebb bemutatott AC6701. Összesen 10 darab USB 3.0 porttal van megáldva, melyek közül a 10-es sorszámú egy gyorstöltés port, mely 2,4 A árammal tölt.

raidsonic icybox IB-AC6110

Az eszköz egyidejűleg kommunikál minden csatlakoztatott kellékkel, figyelve, hogy mindegyikük megfelelő tápellátásban részesül. Több ledet is találhatunk rajta, ezek közül egy a hálózathoz való csatlakozást, 10 pedig a 10 port használatban létét hivatott jelezni. A Plug & Play-nek köszönhetően bármilyen tároló problémamentesen csatlakoztatható a hubhoz. Előző termékhez hasonlóan ez is kompatibilis a korábbi USB csatlakozóval, szóval nem kell megijednünk, ha csak 2.0-ás, esetleg régebbi típusú háttértárolóval rendelkezünk. Az AC6110 szintén 5Gb/s-os adatátviteli sebességre képes és a hőleadásról itt is az alumíniumház gondoskodik.

raidsonic icybox IB-AC6110

Ez esetben a kábelekre sem lehet panaszunk, a hosszuk és minőségük megfelelő, így nem kell félni attól, hogy a levegőben lógva tölti eszközünket, vagy hogy egy-egy véletlen taposás után kaputt.

Tekintve, hogy komolyabb termékről beszélünk, érthető az előzőnél kétszer magasabb, kb. 20 forintos árcédula.

raidsonic icybox IB-AC6110

vissza
Legolvasottabb cikkek