PC-re is érkezik a Diablo Immortal, már lehet regisztrálni a bétára

2022-04-25 18:15:00

A Diablo Immortal létezéséről bizonyára minden rajongó tud, elvégre a bejelentés után hatalmas port kavart a mobilokra készülő epizód miléte. Jó hír azonban, hogy PC-re is ellátogat az akció-RPG. Az iOS és Android megjelenés napján, június 2-án indul a nyílt béta, melyre az előzetes regisztráció már el is indult, IDE kattintva érhetitek el.

A két platform közötti cross-play is elérhető funkció lesz, ráadásul amit elkezdtünk mobilon, folytathatjuk PC-n, és fordítva. Ez már csak azért is meglepő lépés, mert a Blizzard rendkívüli mértékben összpontosított a mobilra való tökéletesítésre. Miután a leleplezés rengeteg rajongót felbosszantott (sokan inkább a Diablo 4-ról vártak híreket), a BLizzard elkezdte mérlegelni a PC-s port létrehozását is, és belátta, vélhetően sokan emulátoron keresztül játszanák az Immortalt, így egyértelművé vált a döntés.

A szabványos "left-click to move" mellett ezúttal a WASD billentyűkkel is mozoghatunk majd, de újrakiosztásra is nyílik lehetőség, valamint kontroller-támogatás is érkezik. Bár a HUD elemek PC-n kissé máshogy néznek majd ki, nem változtattak rajta sokat a portok között, hogy minél könnyebb legyen mindkét platformon haladni. 

vissza