Overwatch – Előzetes

2015-11-19 21:17:11

A Blizzard új csapatjátéka az Overwatch, ami már akkor hatalmas sikernek örvend, mielőtt megjelent volna, hamarosan a csapatlövöldés műfajú játékok egyik főszereplője lesz.


 

Overwatch_OW100_Final

 

A Blizzardra nem jellemző hogy egy új mezőre lépjen, vagy, hogy egy új játékot teremtsen egy új világon belül, erre a csodára is 17 évet kellett várnunk, ráadásul úgy, hogy ilyen stílusú játékot még senki nem csinált, senki nem látott.

Team Fortress Blizzard módra

Sok saját ötletet ugyan nem fektettek bele a játékba, hiszen az egésznek alapvetőlegesen is van egy Team Fortress beütése. Az Overwatch elég keményen merít a Valve játékából, vajon mennyit játszhattak vele mire kitalálták ezt a játékot? De ezzel nincs is semmi probléma, hiszen a Blizzard azért Blizzard, hogy mindenből a legjobbat nyújtsa. – Itt szeretném személyes véleményemet hozzáfűzni, hogy szerintem én vagyok az egyetlen a hatalmas rajongói táborból, kinek nem tetszik a játék. – Mint az a Blizzconon már kiderült, összességében 21 darab, egymástól különálló és elkülönülő karakterrel játszhatunk, ami biztosítja számunka az izgalmas és változatos játékélményt és csapatharcokat.

reaper-screenshot-005.1GcKT

A játék nem lesz F2P, hiszen az ára 40 dollár lesz. A Blizzard amivel kiemelkedett, az az, hogy a játék megjelenik konzolra is, hiszen a Blizzard legutóbbi játéka mely megjelent bármelyik nextgen konzolon, az a Diablo volt, melyet mára a hackerek hada már élvezhetetlenné tett. Ha az alapverzió helyett szeretnénk az Origines verziót megvásárolni, mely tartalmaz plusz öt darab kinézetet és egy rakás digitális kereszt promóciót, de ennek az ára már 60 dollárra fog rúgni. Emellett elérhető a Collector’s Edition, mely 76 darab kis szoborkát tartalmaz és emiatt még 60 dollárnál is többet kell majd fizetni.

E-Sport vagy csak próbálkozás?

Nem volt eddig sem titok, hogy a Blizzard keményen be akar törni az e-sport piacra az Overwatchal és mitagadás, elég nagy esélye van sikeresnek is lenni a műfajban. A győzelem eléréséhez csapatmunka kell, különböző pályákon küzdhetünk vetélytársainkkal szemben. Játék közben bármikor választhatunk új hőst, ezért lesz a játék főképp taktikai. Egy csapat továbbá tartalmazhat több ugyan olyan hőst is.. ez persze sokaknál – mint ahogyan nálam is – kiverte a biztosítékot, mivel ezzel szinte elrontják az egyensúlyt. A Blizzard azzal vigasztalja a játékosokat, hogy minden karakternek megvan a maga ellenszere, az persze már csak gyakorlás kérdése hogy ki milyen szinten fog tudni, meg tanulni játszani egy adott hőssel. A Blizzard egy olyan újítást eszközölt a játékban, ami hatalmas mértékben segíti a kommunikációt és hozzájárul egy sikeresebb csapat győzelméhez. Ez a funkció nem más, mint a voice chat, melyet a Blizzard tervez a többi játékába is idővel beilleszteni.

bastion_overwatch_007-100529512-orig

A Blizzard ismeretlen területen próbálkozik, de egyelőre hatalmas sikerrel. MOBA rajongóként is remélem, hogy ez továbbra is így marad, hiszen egy csodálatos játékról beszélünk, ha megfelelően van vele foglalkozva.

 

vissza