Onyx Boox Poke 5 - áttekintés

Az ominózus Boox Poke 5 az olyan eReaderek, mint a Kindle és a Nook barátságosabb változataként mutatkozik be, különösen a hordozhatóság és a sokoldalúság szempontjából.

2023-10-25 15:42:00

Az ominózus Boox Poke 5 az olyan eReaderek, mint a Kindle és a Nook barátságosabb változataként mutatkozik be, különösen a hordozhatóság és a sokoldalúság szempontjából.

A fogyasztói technológia két különböző típusú rendszert követ: a készülékek egyre nagyobbak vagy egyre kisebbek lesznek. Az 5,75 hüvelyk magas és 4,25 hüvelyk széles Poke 5 egy kicsit alacsonyabb, mint a Kindle Paperwhite és a Nook Glowlight 4, két konkurens eReader, amelyek ugyanebben az árkategóriában indulnak.Úgy találtam, hogy a Poke 5 elég kényelmesen tartható hosszú ideig. A Poke 5 kialakításának köszönhetően kényelmesen illeszkedik az ember kezébe. A Poke 5 bekapcsoló/készenléti gombját a készülék tetején találja. Ha az eReader be van kapcsolva, egy érintéssel a készülék alvó üzemmódba kerül, egy hosszú nyomással pedig kikapcsolható (és újra bekapcsolható). Az alsó keret mentén található egy USB-C töltőport és egy microSD-kártyahely, de a kártyahely burkolatának eltávolításához szükség lesz egy gemkapocsra vagy sim tűre( a gyári doboz tartalmazza ). 

Ami az energiát illeti, a Boox Poke 5 1500 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amely USB-C kábellel tölthető. Az eReader használatának ideje alatt valójában soha nem kellett újratöltenem a készüléket, bár a Poke 5 minden két órája alatt körülbelül 25 százalékkal csökkent az akkumulátor élettartama.( a működési időt befolyásolják a használati szokások )

Kijelző

A Boox Poke 5 E-Ink Carta HD e-Paper kijelzővel van felszerelve, amely olyan konkurens eReadereken is megtalálható, mint a Kindle Paperwhite és a Kobo Elipsa. A hat hüvelykes képernyő maximális felbontása 1448 x 1072, 300 pixel;  Ha nem ismeri az eReader megjelenését, tudnia kell, hogy nem egészen olyan, mint egy hagyományos táblagép, különösen, ami a betűtípust és a képeket illeti. Egész egyszerűen, amit egy eReader képernyőjén lát, sokkal inkább hasonlít egy nyomtatott könyvre.

A Poke 5 nagyfokú kontrollt biztosít a készülék háttérvilágítása felett. Amikor éjszaka próbálok nyugovóra térni, mindent megteszek, hogy minden elektronikus kijelzőt a legalacsonyabb fényerőn tartsak. A Poke 5 nem csak a csúcsfényerősséget engedi szabályozni, hanem be- és kikapcsolhatja, valamint beállíthatja a meleg és hideg fénykibocsátást, mind egyénileg, mind párosítva. Napközben a Poke 5 a legfényesebb teljesítményre van állítva, a meleg és a hideg fény opciót is bekapcsolva. .

Olvasás közben a Poke 5 lehetővé teszi azt is, hogy megváltoztassa a használt betűtípus stílusát, a szöveg méretét, a sortávolságot, a nyelvet és néhány más beállítást.

A további kijelzőbeállításokat a képernyő tetejére koppintva (ahol az óra, a Wi-Fi és az akkumulátor kijelzője található) és az "E Ink Center" menüpontot kiválasztva találja meg.

Ennek a vezérlőpultnak a segítségével beállíthatja az általános kontrasztot és a frissítési módokat. Ez utóbbi nagyszerű módja annak, hogy javítsa a betűtípus és a képminőséget annak alapján, hogy milyen tartalmat néz. A "Regal", az "A2" és az "X" a többi frissítési mód, de ezeket a legjobb olyan könyvekhez és alkalmazásokhoz érdemes használni, amelyek sok görgetést és lapozást igényelnek. 

Csatlakozás és kompatibilitás

A Poke 5 úgy épül fel, mint egy teljes értékű Android 11  tablet ezért  a Wi-Fi kulcsfontosságú. A hálózati kapcsolat elengedhetetlen a könyvek letöltéséhez és az online használathoz.

Ami a támogatott fájlformátumokat illeti, a Poke 5 a dokumentum- és médiatípusok esetén meglehetősen változatos : EPUB, DOC, DOCX, RTF, TXT, JPG, PNG, MP3 és WAV

Szoftver és kezelőfelület

A(z) Boox Poke 5 Android 11 rendszert futtat, a teljesítményéről pedig egy Qualcomm 2,0 GHz-es négymagos chipset gondoskodik, 2 GB RAM-mal. A Poke 5 32 GB beépített tárhelyet is tartalmaz, amely microSD-kártyával akár 1 TB-ig bővíthető. 

A "Könyvtár" az a hely, ahol megtalálhatja a Poke 5-re letöltött vagy feltöltött e-könyveket és kompatibilis dokumentumokat. A "Bolt" az a hely, ahová a Boox piacteréről tölthet le e-könyveket.

A "Tárolás" applikáció mindenféle médiát megad, ami a Poke 5-ön van, beleértve a dokumentumokat, képeket, zenéket, videókat, betűtípusokat és egyebeket. Az "Alkalmazások" az a hely, ahonnan elérheti a Poke 5-re letöltött alkalmazásokat, és ahonnan továbbiakat is letölthet (az Onyx App Store-on vagy a Google Play Store-on keresztül). Aztán ott van a "Beállítások", ahol ellenőrizheti a firmware-frissítéseket, csatlakozhat a Wi-Fi-hez, összekapcsolhatja a Poke 5-öt más platformokkal, például a Dropbox-szal és a Google Drive-al.

Olvasás közben az oldalváltások az ujjmozdulatokhoz és a koppintásokhoz is hozzárendelődnek. A Poke 5 balra és alulra történő suhintása egy oldalt előre, a jobbra és felülre történő suhintás egy oldalt hátra, és egyetlen koppintás egy másodlagos előre lapozásnak felel meg.

Alapértelmezés szerint egy lebegő eszköztár kerül a jobb oldali margó mentén. A három vízszintes vonal ikonjára koppintva egy teljes műszerfal jelenik meg az olvasás testreszabásával, beleértve a betűméretet/stílust, a szóközöket, a nyelveket, a könyv előrehaladását és még sok mást. A lebegő eszköztár lapozgató gombokat és egy hárompontos ikont is tartalmaz, amely lehetővé teszi magának az eszköztárnak a testreszabását.

Alkalmazások

Az e-olvasási képességeken túl számos beépített alkalmazás (és más letölthető alkalmazások) lehetővé teszi, hogy a Poke 5-öt úgy használja, mint egy hagyományos táblagépet vagy okostelefont, de bizonyos korlátozásokkal.

Az alkalmazás menüjében találsz néhány alapfunkciót, köztük egy számológépet, egy naptár eszközt, egy órát, egy fotógalériát és egy zenelejátszót. Az Onyx App Store-ba is beléphet, ahol további alkalmazásokat tölthet le, amelyek olyan kategóriák szerint vannak szűrve, mint az "Olvasó", a "Hírek" és a "Tanulás". 

Összegzés

Végső soron úgy gondolom, hogy az Onyx Boox Poke 5 egy megbízható eReader, amely sok olyan embernek megfelel, aki digitalizált könyvtárat keres.


https://go.360prsolution.com/BooxPoke5Gamespace

vissza
Legolvasottabb cikkek