Nier Replicant – többet takar, mint egy sima felújított változat

2020-04-29 18:07:00

A Nier: Replicant még a múlt hónapban került bejelentésre, érintve a PC, Xbox One, valamint PlayStation 4 platformokat. Nem sokkal később a Nier: Reincarnation is felütötte a fejét, mint mobiljáték. Ha soha nem játszottál egyetlen epizóddal sem, megannyi érvünk van mellette, de a számok sem hazudhatnak: 2017-ben az Automata olyan címekkel vette fel a versenyt, mint a Persona 5, vagy a Breath of the Wild...

Yoko Taro jóvoltából nemrég egy új információhalmazzal lettünk gazdagabbak az eredeti játék remastered verziójáról, mely sokkal inkább egy továbbfejlesztett verzió, mintsem egy felújítás. E jelentés szerint a játékmenet ezúttal a közösség egyfajta alkalmazkodását segíti, főleg azok számára, akiknek az Automata volt az első élményük a szériából. Megerősítették azt is, hogy a PlatinumGames munkatársai is érintettek a fejlesztés szakaszaiban.

Az elsődleges cél természetesen a tisztább látkép az eredeti játékról. Ez nem csak a látványvilág terén nyilvánul majd meg, de a sztorit is tovább fűzik. A szinronhangok maradnak az eredetik, azonban minden szerep újra felvételre kerül. 2B és 9S szinkronjai is bevonásra kerülnek, ami egy esetleges irányváltásra is utalhat. Mindemellett egy halom új szereplő kerül képbe, és akár egy új végkifejlet is opció a történetben.

vissza