Nem várható újabb zsebkonzol a Sony-tól

2015-09-28 10:25:08

A hordozható videojátékok piaca drasztikusan átalakult a mobiltelefonok robbanásszerű fejlődésével, megnehezítve ezzel a konzolgyártók dolgát üzletág-uralmi törekvéseikben. A Sony globális játékszekciójáért felelős nagyfőnöke, Shuei Yoshida egy interjúban mesélt a jelenségről, melyben azt is elárulta, nem terveznek mostanában utódot fejleszteni a PlayStation Vita számára.

"Nehéz kérdés!" - válaszolta elegáns tömörséggel Yoshida úr, miközben a Vita esetleges utódjáról érdeklődött a média. "Az embereknek vannak mobiltelefonjaik, melyeken olyan könnyű játszani, ráadásul egy csomó alkalmazás ingyenesen hozzáférhető, vagy díjmentesen kezdhető el. Jómagam nagy PlayStation Vita rajongó vagyok és keményen dolgoztunk a dizájn kialakításán, valamennyi aspektusból nézve. Az érintőképernyős játékok mókásak, de gombokkal és karokkal azért más az élmény. Reménykedem abban, hogy Ti, játékosok életben fogjátok tartani ezen típusú kultúrát a jövőben is, egyelőre azonban a mobilos front dominanciája miatt nem megfelelőek a körülmények egy újabb hordozható PlayStation piacra segítéséhez." - magyarázta Shuei Yoshida, a Sony Computer Entertainment Worldwide Studios elnöke.

A kézi konzolok piaca jellemzően Japánban erős, a világ többi részén azonban egyre inkább elenyésző, ami szintén visszatartó erő lehet egy újabb masina kifejlesztésében. Teljesen nem vetették el annak lehetőségét, hogy a jövőben gondoskodjanak a PlayStation Vita utódlásáról, jelenleg azonban a trendek nem teremtenek ehhez kedvező körülményeket.

vissza
Legolvasottabb cikkek