MSI Summit E13 Flip Evo - Áttekintés

2022-06-02 10:32:00

Irodai és üzleti szegmensben dolgozóknak szánt MSI Summit E13 Flip igazán vonzó,stílusos és jól felszerelt megoldás.

Az elmúlt években az MSI inkább a gamer laptopjaival szerepelt a piacon. Szerencsére a gyártó időről időre megmutatja, hogy nem csak a gamer szegmensben erős. Mi az E13 fekete változatát kaptuk meg tesztre ami igazán esztétikus.

Minden egyben

Ami igazán fantasztikussá teszi az E13-at az a többféle felhasználási mód. Használhatjuk hagyományos laptopként de ha szükség van rá akár tabletként is. A teljesen visszahajtható kijelzőnek köszönhetően perezentációkhhoz is kivállóan alkalmas.

Summit E13 Flip Evo

Az E13 kijelzője amellett, hogy teljesen visszahajtható 500 nites névleges fényerővel rendelkezik ami elegendő ahhoz, hogy beltéri fényviszonyok mellett is könnyen látható legyen a megjelenített kép. A 100%-os sRGB spektrum kiváló színhűséget eredményez.

A képernyő kiválló érintéstámogatással rendelkezik. Néhány napos tesztelés során mind az ujjbegyeimet, mind a mellékelt digitális tollat használtam a Windows 10-zel való interakcióhoz. A képernyő kiválóan reagál a tenyérutasításokra, amikor a tollal írtam vagy rajzoltam.A toll használatakor automatikusan megjelenik az akkumulátor élettartamának kijelzője. (A beépített akkumulátor az USB-C porton keresztül újratölthető.) A toll 4096 nyomásérzékenységi szintet és 166 fokos dőlésszöget kínál. Van egy pereme, amely megakadályozza, hogy leguruljon az asztalról, és egy mágnes, amellyel a laptop kijelzőjének hátuljához rögzíthető.

Billentyűzet

A billentyűzet kényelmes és a háttérvilágítás minden fényviszony mellett tökéletes volt így a gépelés nagyszerű élményt nyújt.

Kamera

A képernyő fölött elhelyezett 720p-s webkamera videó- és képminősége szintén megfelelő. Az MSI a laptop bal szélére szerelt kamerakapcsolót is tartalmaz; ennek megnyomásával a webkamera tápellátása lekapcsolható ez egy jóval elegánsabb megoldás mint a fizikai tolózár.  A videokonferenciák a szoftveres zajszűrésnek és a Nahimic 3 hangvezérlő által működtetett iker hangszóróknak köszönhetően javulnak. 

Habár a kamerából hiányoznak a windows hello-hoz szükséges IR vezérlők, de ezt ellensúlyozza a beépített ujjlenyomat olvasó

Csatlakozók

A Summit bal oldala mentén három USB-port található. Kettő ovális, Thunderbolt 4 képességű USB4 Type-C csatlakozó, amelyek a mellékelt hálózati adapterhez is illeszkedik. A harmadik egy téglalap alakú USB 3.2 Type-A port.A jobb szélén egy harmadik USB-C port (USB 3.2, nem Thunderbolt), egy audiocsatlakozó SD-kártyaolvasó található.

Felszereltség

Az E13 minden konfigurációja négymagos Intel Core i7 processzorral és Iris Xe integrált grafikus vezérlővel rendelkezik. A 3,0 GHz-es alap- és 4,8 GHz-es boost órajelekkel ez a chip nagyjából elég a mindennapi számítástechnikai feladatok elvégzésére.

Az MSI ezt a laptopját olyan cégek számára is ajánlják, akik fel akarják frissíteni a vállalati laptop flottájukat.

Játék ha éppen ráérünk?

Ne gondoljuk azt, hogy amikor éppen időnk van bármilyen játékkal tudunk majd játszani de az biztos, hogy a Summit simán megbirkózik alkalmi és böngésző alapú játékokkal. 

Összegzés

A Summit E13 olyan extrákkal rendelkezik, mint a fizikai kamera kikapcsoló vagy az érintőképernyő és a hozzá való toll, mely kiemeli a versenytársai közül.

vissza