Monster Hunter World – társasjáték érkezik a Steamforged műhelyéből

2021-03-08 17:50:00

A Monster Hunter World: The Board Game áprilisban landol a Kickstarteren, és az eddig tudott információk alapján érdemes félrerakni rá egy kis pénzt. A projekten a Steamforged dolgozik, akik olyan címeket raktak dobozba és konvertáltak figurákba, kártyákba, mint a Resident Evil 2, a Dark Souls, vagy a Horizon Zero Dawn. A 2018-ban megjelent alapjátékot úgy gondolom, senkinek nem kell bemutatnom, vadászok, csapatok, óriási szörnyek, vadállatok, stb... 

A Kickstarter fázis árpilis 20-tól 30-ig tart, így mindössze 10 napunk van eldönteni, magunkra vállalunk-e némi költekezést, avagy sem. A belépő szint 70 dollár, amiért cserébe az Ancient Forest tábla, négy szörny, négy vadász, és egyéb kiegészítők járnak, mely nagyjából 30 órás kampányt kínál. A következő lépcsőfok a 140 dolláros Core Pledge, mely megduplázza a kampány idejét, a kártyák, illetve vadászok számát, és további 5 szörnnyel toldja meg az alapverziót. A 279 dollárt kóstáló komplett verzió 75 órás játékidőt tesz lehetővé, 24 miniatűr figurát, és mintegy 1.800 kártyát tartalmaz.

A Dicebreaker korábban már felfedte a játék részleteit, és ehhez bár szükségeltetik némi angoltudás, a Google-fordítóval karöltve már érthetővé válik az információk nagy része. Nemrég érkezett egy előzetes is a projekthez, mely szintén rávilágít a játékmenet egyes részleteire, többek között a karakterek pozicionálásának fontosságára is. A videón Rathalos is feltűnik, aki egyébként a borítón is főszerepre tett szert, de Great Jagras, Anjanath és Tobi-Kadachi is megkapja a maga 100 mm-es figuráját.

Mit gondoltok az eddigiek alapján a játékról? Szeretitek az efajta társasjáték-adaptációkat? Milyen ehhez hasonló társasotok van otthon?

vissza
Legolvasottabb cikkek