Mirror's Edge Catalyst - combat és movement videó

2016-03-05 12:34:24

A Mirror's Edge kultikus parkour játék következő epizódja, a Catalyst nemcsak átvette elődje különleges látványvilágát és mozgásrendszerét, de tovább is fejlesztette azt. Lássuk az újításokat!

 

Az EA megörvendeztette a játékosokat két új gameplay videóval a Mirror's Edge Catalyst kapcsán. Az egyik a főhősnő, Faith elképesztő mozgását, parkour skilljeit és ezzel kapcsolatos lehetőségeit mutatja be, míg a másik a harcban nyújtott teljesítményére és erejére fókuszál.

Faith ugrásai és gurulásai ismerősnek hathatnak azoknak, akik játszottak a Mirror's Edge első részével, de ezúttal pár új mozdulatra is számíthatnak a rajingók. Az egyik ilyen az úgynevezett "Shift", ami lehetővé teszi, hogy rövid időre felgyorsuljunk egy adott irányba. A másik a "Quickturn", vagyis hogy azonnal fordulhatunk 90, vagy akár 180 fokot. Ezen felül különféle eszközök is a segítségünkre lesznek, mint egy kötél, amivel különféle felszínekre kapaszkodhatunk föl, vagy a Disruptor, ami összezavarja, vagy megsemmisíti a mesterséges intelligenciát.

A harcrendszer sem lett teljesen átalakítva, könnyű és nehéz ütéseket vihetünk be az ellenfelünknek, de ez alatt növekszik majd Faith fókusza is. Ha Faith fókuszált állapotba kerül, támadói nem érhetnek hozzá. Ha veszít ebből az értékből, nagyobbat sebeznek rá. Amennyiben főhősnőnk eléri a maximum fókuszt, a "Flow" segítségével erősebben és pontosabban tud támadni.

A Mirror's Edge Catalyst május 24-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

 

vissza