Michael Bay ezúttal Líbiában robbantgat

2015-11-08 19:11:43

Kedvenc akciófilm-rendezőnk (többek között a Transformers filmek atyja) most vászonra viszi a 13 Hours megtörtént eseményein alapuló könyv történetét.


 

Láttunk már borzalmas (Pearl Harbor - Égi háború), elviselhető (Transformers), és egész jó (Pain & Gain) filmet is Michael Bay-től, aki leginkább monumentális akciójeleneteiről ismerszik meg.

A 2016. februárjára datált 13 óra: Bengázi titkos katonái című film egy 2012-ben lezajlott mentő akciót hivatott feldolgozni, amit 2014-ben Mitchell Zuckoff vetett papírra. Ahogy a cím is előre vetíti, a bemutatni kívánt történet kicsit több, mint fél nap eseményeit írja le - legalábbis nagyjából ennyi idő állt rendelkezésre a Bengáziban ragadt amerikai állampolgárok megvédésére és kimentésére. Persze a film ismerteti az akció kiváltó okát és a következményeket is.

13óra

Egy ilyen szintű projekt a fent említett rendező kezében nagyon jól mutat, de azért aggodalomra adhat okot az a tény, hogy csupán 2015. áprilisában kezdődtek meg a forgatások, és februárban  már a bemutatót tervezik. De lehet, hogy a színészek gyorsan és ügyesen dolgoztak, így sikerült pár hónap alatt lezavarni ez a 13 órát. Apropó színészek, nagy sztárparádéra nem kell számítani. John Krasinski-t (A Hivatal) és Max Martini-t (Tűzgyűrű) azért mindenképpen kiemelném, e két színész megjelenése ugyanis biztató.

Robbanásokra és masszív golyózáporra felkészülni, ez nem egy családi mozi lesz!

 

vissza