Megvannak az AMD Radeon Vega Frontier Edition specifikációi

2017-05-17 12:57:47

Az AMD hivatalosan is elintette a Vega Frontier Edition specifikációit. Brutális!


 

Pár napja még csak találgatni és bizonytalan információkra támaszkodni lehetett az AMD Radeon Vega adatait is teljesítményét illetően, a cég azonban most hivatalosan is bejelentette ezeket. A korábbi pletyka, miszerint 64 számítási egységgel rendelkezik, beigazolódott, így tényleges adat a 4096 stream processzor. 480 GB/s-os sávszélességgel bír, ami azt jelenti, vagy négy darab HBM2 memóriatömb relatív lassú sebességen 4096 bites buszon, vagy két tömb nagy sebesség mellett (1.87 Gbps). Egész biztosan 16 GB fedélzeti memóriát kap, előbbi azonban egyelőre nem tisztázott.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Vega-ból készül-e játékra szánt változat, azonban a cég blogbejegyzését olvasva bizonyossá válik, hogy a nyár folyamán több példányt is bemutatnak majd. Eszerint most bemutatták az első Vega architektúrás termékeket, melyeket nyáron kiépítenek, de aztán elrajtol a Vega Radeon Instinct, Radeon Pro és Radeon RX is. Hozzátették, ez a Vega kissé más, mint a többi, majd szemléltették, miért is.

AMD-Radeon-Vega-Frontier-VS-TITAN-Xp

Igen, jól láthatóan ezek alapján a Vega 12,5 TFLOPS teljesítményével maga alá gyűri az Nvidia Titan Xp 12 TFLOPS-t! Egy vízhűtéses darab is felütötte fejét, melynek logója a Radeon Pro-t jelzi, ami arra enged következtetni, hogy az RX is létezik!

vissza