Megvan, miért nem tervezi kiadni egyhamar az Nvidia a Volta GPU-kat

2017-08-15 21:45:05

A cég kifejtette, miért nincs szükség egyelőre az új generáció rajtjára.


 

Ahogy az már jó ideje nem titok, az Nvidia következő generációs kártyái a Volta architektúrára épülnek. Bár hivatalos megjelenési dátumot nem jelentettek be, Jensen Huang korábban pletykálgatott az év vége előtti debütálásról. Nos, ez nem fog megtörténni...

A cégvezető nemrég kifejtette, hogy bár a Volta kártyákról egyelőre nincs mit bejelenteniük, rengeteg ötlet van a tarsolyukban a játékosok számára. A közeljövőben rengeteg nagyobb cím kerül megjelenésre, melyek szinte mindegyike mutat majd valami újat, a technológia azonban tartja a lépést, és ahogy kinéz, a Pascal pillanatnyilag verhetetlen. Akár a Call of Duty WWII-t, akár a Destiny 2-t, vagy az Assassin's Creed: Origins-t tekintjük, a kritériumoknak mind meg fog felelni.

Noha az Nvidia ezt sosem mondaná ki nyilvánosan, az elhangzottakat tekintve és a szavakat kissé kiforgatva Huang kijelentette, a Vega nem jelent veszélyt a Pascal-ra nézve, így nincs szükség a Volta rajtjára. Bár hatalmas respect a zöldeknek, ugyanis az AMD processzorait igenis elismerik, melyre egy nemrég felkerült tweet is utal. a A legújabb értékeléseket tekintve azt látjuk, hogy a Radeon RX Vega 64 a GTX 1080-nal veszi fel a versenyt, ám a paritás eléréséhez több energiára van szüksége, ráadásul legrosszabb esetben akár 30%-kal is alulmarad. Átlagos eredményeket véve 10%-kal marad le, viszont ekkor még nem beszéltünk a 1080Ti-ról.

A hivatalos érvelések szerint a Volta túlságosan költséges mulatság lenne a fogyasztók számára. Mint kiderült, még a gyártás is több száz dollárba kerül, de akár az ezret is verheti, ami elképesztő! Akárhogy is, a GV100-as GPU, mely például a Tesla V100 gyorsítóban található meg, nem látogat el a játékvilágba. Nekünk meg kell várnunk a megfizethetőbb GV102, illetve 104 megoldásokat, melyeket, ha tippelni kellene, tavaszra lőnénk be.

vissza