Megérkezett a Hearthstone legújabb kiegészítője

2019-01-16 12:29:00

Megérkezett a Hearthstone legújabb kiegészítője, miközben egyre élesedik a verseny a kártyajátékok között. Ennek az az egyik oka, hogy végre befutott a régóta várt Artifact, illetve a nagy veterán, a 25 éves Magic is átesett egy sokadik ráncfelvarráson. A másik okról azonban a Blizzard tehet. Sajnos az előző kiegészítő nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és ez nem az első alkalom.

No de nézzük, milyen újdonságokkal szolgál a Rastakan's Rumble. Először is kapunk 135 új lapot, illetve érkezik egy új mechanika.  Ez utóbbiról, azaz az Overkillről röviden: ha egy ilyen képességgel rendelkező kártya úgy öl meg egy lapot, hogy többet sebződik, mint amennyi életerő pontja volt, akkor bekapcsol egy effektus. Emellett a kiegészítő megjelenése utáni első bejelentkezésünkkor kapunk hat Rastakan's Rumble pakkot és egy véletlenszerű legendary lapot. December 13-tól elérhető egy új single játékmód, a Rumble Run. Talán még azt érdemes megjegyezni, hogy minden kaszt kap egy spirit kártyát, s bár egyelőre még nem tudjuk, ezek mennyire fognak beválni, de egy-kettő igen érdekesnek tűnik.

Egy pár gondolat erejéig nézzük meg, mire számíthatunk a kiegészítőtől. Az már elsőre is látszik, hogy a Blizzard mindent megpróbál elkövetni, hogy a Dragon Warrior és a Discard Warlock működő deck legyen. Arra nehéz választ adni, hogy ez megtörténik-e, de ha az Emberscale Drake-en és a Shrieken múlik, még ez is meglehet (ráadásul mindkét deck típust támogatja legendary kártya is). Érződik, hogy a Hunter igen erős kártyákat kapott, és a mage, illetve a druid nulla manás spelljei is bekerülhetnek a metába.

A kiegészítő első napjai után annyi következtetést levonhatunk, hogy a játékosok körében a legkedveltebb kasztok a Hunter, a Warlock és a Rogue. Győzelmi ráta tekintetében pedig a következő kasztok állnak elöl: Paladin, Hunter, Mage. Úgy tűnik, hogy az előbb már említett Dragon Warriorban éppúgy lehet potenciál, mint az igen sok kártyával megtámogatott Pirate Rogue-ban.  

Jelenleg megjósolhatatlan, hogy milyen irányt vesz a meta. Mindenesetre jó néhány érdekes pakli jelent meg a ladderen, de hogy ezek mennyire lesznek időtállóak, az más kérdés. A magam részéről látok fantáziát a Beast Druidban, a már többször is a meta részét képező Aggro Hunterben, illetve a szintén erőre kapó Tempo Mage-ben.

Azonban azt egyelőre nem érzem, hogy a Rastakan's Rumble felborítana mindent, inkább csak folytatja a megkezdett utat – igaz, ez idővel még változhat. Véleményem szerint mindenesetre a Hearthstone-ra ráférne egy egészen komoly, akár alap dolgokat is felforgató vérfrissítés.

vissza