LoL Hextech Barkácsolás, avagy sok hűhó semmiért?

2016-02-23 12:38:03

Idén vezetik be a League of Legends világába a már más játékokból jól ismert kulcs- és láda rendszer, amelynek segítségével hősökhöz, kinézetekhez juthatunk. Ingyen.

 

league_of_legends_crafting.0.0

Ismerem már annyira a játékot hogy tudjam, ez közel sem lesz olyan egyszerű, mint ahogyan  elsőként gondolnánk - hiszen akkor hol maradna az élvezet?! És egyébként sem ez lenne az első eset arra, hogy a készítők "A"-t mondanak, mi pedig "B"-t kapunk...

De miért is szapulom ennyire a dolgot? Hiszen ingyen van!

 

Mielőtt belevágnék a dolgok közepébe, szeretném megosztani veletek, hogyan változott a játék iránti fanatikus érzésem  lassan már utálattá, gyűlöletté. Nos, akik már évek óta játszanak - személy szerint én a 2012-es év végén kezdtem - azok tudják, hogy nem csak a szoftver, hanem a közösség színvonala is évről évre lentebb adott önmagából, idén pedig eljutott arra a pontra, hogy rajongóként is azt mondtam: elég volt. A közösség... a mérkőzések... a csapattársak... persze voltak és vannak a mai napig is szép pillanatok, de annyira fertővé vált az egész, hogy azt vettem észre magamon, lassan már én is egy vagyok közülük. Szinte már nem volt olyan játék, ahol ne idegesítettem volna fel magam valamin, vagy valakin. Persze lehet azt mondani, hogy ott a némítás gomb, ne foglalkozzak vele, de nem olyan egyszerű ignorálni azokat, akik elrontják a játékodat, még ha csendben is vannak. És ekkor - vagy legalábbis ekörül - jelent meg a hír, hogy érkezik a CSODÁLATOS HEXTECH BARKÁCSOLÁS.

1

3

Hogyan juthatok ládához, vagy kulcshoz?

Ennél mi sem egyszerűbb: csak jól kell teljesítenünk - S- , S vagy S+ eredménnyel - egy-egy mérkőzésen és kaphatunk ládát, vagy kulcstöredéket. Ugye nem is hangzik olyan bonyolultnak, azonban itt már kezdődik a csavar: logikusan kulcsot, vagy ládát kaphatsz egy mérkőzés után, mindkettőt nem. A "leltáradban" a négy hely van ládának, VISZONT, egy láda kinyitásához három kulcstöredékre van szükség, amelynek összeillesztése fogja kiadni magát a kulcsot (első alkalommal egyébként mindenki kap egy ajándék ládát, amiből három véletlenszerű tárgyat kapunk).

2

Én hős- és őrszem kinézet töredéket, illetve 800 kinézetesszenciát kaptam. Örültem is, hiszen ha már sokat dolgozunk egy ládáért, nem is egy dolgot kapunk belőle. Mikor azonban a másodikat nyitottam, rá kellett ébrednem arra, hogy a további ládák már csak egy dolgot adnak. Hmm... milyen érdekes. Egy hőstöredékből, hogy teljesen kiváltsuk a hőst, négy darabra van szükség. Ugyanez érvényes a kinézetekre is, de érdemes megjegyezni, hogy kinézetesszencia pontokkal - bizonyos összegért, persze - kiegészíthetjük a töredékeket attól függően, hogy hány darabbal rendelkezünk az adott portékából.

7

A töredékünket egyébiránt újra is sorsolhatjuk, de csak akkor, ha rendelkezünk három végleges kinézet-, vagy töredékdarabbal: fejleszthetjük végleges kinézetté, szétbonthatjuk kinézetesszenciává, vagy kibérelhetjük hét napra, aminek az ideje akkor is megy, ha nem vagyunk fent.

8

Szóval még mindig fennáll a kérdés, hogy mi ezzel a probléma?

 

A válasz egyszerűbb, mint hinnénk: a valószínűség. A dolgok valószínűsége, hiszen több mint 120 hős van, több mint 500 hőskinézet és ha mindből 4-4 darab létezik, mint töredék, nem is számolva az őrszem kinézeteket(!) akkor is legalább 2480 töredékdarabról beszélünk. Ezek után lehet számolgatni, mennyi is az esélye annak, hogy egy teljes kinézetet így össze tudjunk rakni. Megsúgom: kevés. Naaagyon kevés. Ez szerintem azoknak az igazi über-hardcore kockáknak készült, akik legalább 8-12 órát játszanak napi szinten...

6

Mint már korábban is említettem, négy ládának van hely a leltárunkban: ha betelik, várni kell öt napot, hogy újabb ládákat szerezhessünk. Számomra elég bosszantó, hogy a fejlesztők arra hajtanak, minél több időt öljünk a LoL-ba, az ingyenes dolgokért is. Ez persze várható volt, csak nem gondoltam volna, hogy ilyen ütemben.

A Hextech Barkácsolás jelenleg PBE, NA és TR szervereken érhető el: a többi szerverre jelenleg még nincs pontos "megjelenési dátum", de ha minden rendben megy a teszteléssel, akkor hamarosan érkezhet.

Összefoglalva tehát: nem rossz ötlet, nem rossz az elképzelés, csak még van rajta mit csiszolni.

 

vissza