Szorosabbra fűzi a szálakat a Lenovo és a Microsoft

2016-08-24 07:46:09

A Microsoft igyekszik saját szolgáltatásait minél több gyártón keresztül hirdetni, gondoljunk csak a Samsung készülékeken megjelenő, redmondiak által fejlesztett alkalmazásokra. Nemcsak a dél-koreaiakkal kerül azonban közelebbi viszonyba a techóriás, hiszen nem túl régen már a Xiaomival is egymás tenyerébe csaptak, a legújabb egyezség pedig a Lenovóval született meg.


 

A paktumnak köszönhetően immár a jövőben piacra kerülő androidos eszközökre előre telepítve érkezik a népszerű Office, OneDrive és Skype szoftvercsomag.

Lenovo és Microsoft együttműködés

„A Microsoft büszke arra, hogy a produktivitást elősegítő applikációit a Lenovo feltelepíti a jövőben megjelenő felső kategóriás készülékeire" - nyilatkozta Nick Parker a redmondi cégtől. Nem titok egyébként, hogy a kínai cégnél több milliós eladással számolnak a következő néhány évben.

„A Microsofttal kötött együttműködésünk új lehetőségeket teremt a vásárlóknak, hogy a Microsoft népszerű alkalmazásaiból a legtöbbet hozzák ki, ezzel pedig a felhasználók még értékesebb készülékeket vehetnek majd a kezükbe" - szólalt meg a Lenovo oldaláról Christian Eigen.

Hogy a jövőben lesz-e még hasonló kooperáció, illetve mennyire igazak a pletykák, hogy a licencelés problémáját is megoldotta a Lenovo, az még egyelőre kérdéses.

vissza