LEGO - ezentúl bárki rendelhet nagy tételben

2016-01-17 14:39:57

A vállalat története még 1932-ben kezdődött, azonban mára már nincs olyan dolog, mely ne lenne megépíthető Lego-ból. Azonban még ennyi idő után is lépnek életbe változások.


 

 

Szinte nincs is olyan ember a Földön, aki életében soha ne merült volna bele ezen építőkockák világába, és ezzel a nagy emberek sincsenek másképp. Ez alkalommal egy kínai művész került kisebb összetűzésbe a vállalattal, azonban nem eredménytelenül.

Az egész ott kezdődött, hogy Ai Weiwei megvádolta a Lego-t cenzúra alkalmazásával, miután az többszöri alkalommal visszautasította rendelését, politikai célokra való felhasználás használatára hivatkozva. A cég ezután bejelentette, hogy nem teszi szóvá vásárlóinak, ha nagyobb tételben rendelnek csak úgy, különféle elemeket, nem pedig készletben, kiszerelésben. Szóval nagy mennyiségű kocka rendelését bárkinek jogában áll leadni, ám számolni kell vele, hogy készülő projektjének megépítéséhez nem élvezi a márka támogatását.

lego-1024x602

Elmondásuk szerint azért tartották fontosnak a nagy tételben vásárlók távol tartását, hogy elkerüljék az általuk nem képviselt értékekkel szemben álló célokra való felhasználást és az ellenőrizetlen viszonteladást.

És ehhez vajon mit szól a vállalat?

vissza
Legolvasottabb cikkek