League of Legends - Rangsorolt játék preseason alatt

2015-12-09 18:56:03

Üdvözlünk Idéző! Ugye benned is felmerült már a kérdés, hogy preseason alatt megéri-e rankedozni? 

Válaszolunk az általános kérdésekre!

 

leagueoflegends

1. Nagyon sok változtatást kapunk a Preseason-ben.

Az összes frissítés, amit a Riot kidob az előszezon ideje alatt, jelentősen megváltoztatja a játék felépítését, a karakterekről alkotott ”metát”. Tehát ha te úgy döntesz, hogy szezon nyitáskor szeretnél újra belemerülni a LoL világába, akkor számtalan új dologgal fogsz szembesülni és új dolgokat kell elsajátítanod, míg mások önfeledten élvezik majd a versengést a magasabb rangsorolás elérése érdekében.

2. A játékok „nem igazán” számítanak

Még ha sok meccset is veszítenél el ebben az időszakban, egy csomó időd lesz helyrehozni a hibáidat, és pótolni az elvesztegetett pontjaidat. Ezalatt azt értem, hogy a preseason a legalkalmasabb, hogy hibázz a rangsorolt meccseiden, mert a rangod csak később fog számítani, a szezon nyitásakor, amit könnyebb lesz akkor visszaszerezni.

3. A meccseid egy kicsit mégis számítanak

Annak ellenére, hogy az emberek mernek hibázni az új szezonban, vannak, akik inkább próbálnak meccseket nyerni és feljebb tornázni a meccskeresési rátájukat (MMR: Matchmaking rating), hogy később a besoroló meccseiken magasabb beosztást kapjanak.

4. Stressz mentes rangsorolt játékok

Az előszezon annyit tesz, hogy mindenki megkapja a szezon végi jutalmakat és ezeket már senki nem tudja elveszíteni. Tehát ha te egy masszív vesztő sorozattal nézel szembe és szinte az összes meccsedet elbukod, ne adj Isten leesnél egy divíziót, akkor sincs okod idegeskedni, hiszen a Riot nem fogja elvenni a szezon végi díjaidat.

5. Könnyebb magasabbra mászni a rangsorolt létrán

Ha te az a fajta ember vagy, akinek a kitartása az egeket üti, akkor az előszezon a legalkalmasabb, hogy elérd álmaid divízióját, hiszen mindenki élvezi a stressz mentes rankedezést és gyakorlást, addig te folyamatosan spammelheted a legtryhardabb hősöket, hogy elérd a céljaidat.

League_of_Legends_21

6. Legjobb alkalom, hogy egy másodlagos Role-t gyakorolj

A legtöbb játékos általában kettő szerepet, játékstílust sajátít el a játék során, hogyha a hősválasztás során valaki elvinné a neki legkedvezőbb szerepet, akkor se keljen kétségbe esnie és képes legyen hasznos tagja lenni a csapatának. Tehát az előszezonnál nincs tökéletesebb idő, hogy ezt a másodlagos játékstílust a tökélyre fejlesszük, hogy később a maximumot ki tudjuk hozni magunkból a rangsorolt meccsek folyamán.

7. Élezd meg a kardodat, és nyergeld fel a pacid

Néhány játékos elköveti azt a hibát, hogy az előszezon alatt túl sok időt tölt más játékmódokkal, például hevesen dobálják egymást hógolyókkal az Ordító Szakadékban, vagy megkergetik azt a csúnya pókot a Kanyargó rengetegben. Ez sajnos ahhoz a problémához vezet, hogy mikor újra rangsorolt meccsre jelentkezünk, akkor nem az eddigi szórakozás vár majd minket, hiszen vérre menő ellenfelekkel találjuk majd szembe magunkat, akik nem hó csatázni akarnak velünk, hanem elsöpörni minket a Szurdokból, hogy magasabb rangra tegyenek szert.

8. Megtalálhatod az ideális Duo partneredet

A szezonok legelején a rangok keverednek általában, és lehetséges, hogy minden divízióval szembe kell néznünk egy adott meccsen. Akárhogy is, a preseason ideje alatt több játékossal fogsz találkozni, aki hozzád közel áll rangilag. Néha akad köztük olyan ember, aki számunkra szimpatikus, elismerjük a képességeit és potenciálisnak tartjuk, hogy képes legyen velünk együtt működni. Ha találsz ilyen embert ragadd meg a grabancát és kérd meg, hogy játsszatok együtt, hiszen biztosabb, ha tudod, hogy legalább egy emberre teljesen számíthatsz a következő meccseiden.

9. Hozzászokhatsz a Meta változásaihoz

A legállatibb dolog a Riotban az, hogy radikálisan meg akarják változtatni a jelenlegi Meta-t az előszezon alatt. Ebbe minden beletartozik, a trinketek, a hősök, a tárgyak, a pénzszerzési lehetőségek, a mesterségek átalakítása, egyszerűen minden… Folyton valami újat dobnak az emberek elé. Ebben a szezonban például új objektíveket, az őrszem vásárlás limitálását, illetve a lövészekre alapozott játékot. Fontos, hogy ezeket megtanuljuk, megszokjuk, mivel az előző szezonokban teljesen máshogy festett a játék, mint most.

10. Kitervelni új rangsorolt stratégiákat

Ahogy a Meta változik, úgy nekünk is alkalmazkodnunk kell. Néha a legerősebb hősünket gyengíti le a Riot és örökre a feledés homályába taszítja, míg másokat pedig megment ebből a sötétségből és az egyik kedvencünkké formálja át. Szükségünk lesz új tervet kialakítani, hogy nyerjük meg a jövőbeli rangsorolt meccseinket és, hogy váljunk a Szurdok felejthetetlen bajnokaivá.

vissza