Kingdoms of Amalur: Reckoning – augusztusban érkezik a felújított változat

2020-06-04 17:51:00

A Kingdoms of Amalur: Reckoning még 2012-ben jelent meg, és akkoriban igen kiemelkedő harc-, illetve lootrendszerrel bírt, ám a sztorivezetés, és a világ kialakítása terén nem sikerült nagyot alkotnia. Talán épp ebből kifolyólag vitte csődbe a fejlesztőstúdiót... Bizony ám! A 38 Studios ugyanis kölcsönt vett fel az államtól a projekthez, amit aztán a várt eladások alulteljesítése miatt nem sikerült visszafizetnie. Akárhogy is, az évek során kisebb kultuszt építettek a játék köré, a THQ Nordiq 2018-as márkanév-felvásárlása pedig bizakodásra adott okot a rajongók szemében.

Nos, ha nem is új rész megjelenése a téma, augusztus 11-én érkezik a Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning, mely a Microsoft Store oldala szerint lenyűgöző látványtervekkel és kifinomult játékmenettel kerül az áruházakba az összes kiadott DLC-vel együtt. E verzió a Kaiko kezei alá került, kiknek nevéhez többek között a Darksiders  remasterek és a Legend of Kay: Anniversary Edition is köthető. 

A képi világ egyébként Todd McFarlane munkája, a zenei aláfestésért pedig Grant Kirkhope felelt, akiket úgy gondolom, nem kell bemutatni senkinek. Mint említettem, a történet nem nagy eresztés, de élvezhető a maga módján, szerepjáték révén pedig rengeteg opciót kapunk a karakterlétrehozáskor, kinek stílusát széles skálán alakíthatjuk a Destiny rendszernek köszönhetően.

vissza
Legolvasottabb cikkek