Jövő héten jelenik meg a Baldur's Gate: Dark Alliance 2 újrakiadása

2022-07-12 17:31:00

A Baldur’s Gate: Dark Alliance újrakiadásának hatalmas sikere után az Interplay Entertainment és a Wizards of the Coast a második rész remasterelt verzióját is piacra bocsájtja, mely már 4K-támogatással érkezik, és mintegy 80 szintet tartalmaz. A játék a 2004-es Black Isle Studios által PS2-re és Xboxra fejlesztett verziójának újrakevert változata.

A D&D 3rd Edition szabályai alapján a történet öt kalandor szálát követi, akik Baldur Kapuját védik a betolakodóktól. Összesen 5 osztály 5 karaktere közül válogathatunk, egyedi fegyvereket és páncélokat készíthetünk, rónakövek és drágakövek segítségével pedig fejleszthetjük is ezeket.

Akár a nekromanták, akár a szerzetesek, papok, barbárok vagy szélhámosok osztályát választjuk, temérdek ellenféllel kell szembenéznünk: hobgoblinok, gólemek, ghoulok, sárkányok, stb. Ez négy nehézségi fokozaton lehetséges: könnyű, normál, nehéz és extrém. Az előbb említett 80 szinten belül rengeteg rejtett területre bukkanhatunk, de többszáz felfedezhető tárgyat és lehetőséget is kínálnak a játékmódok. 

A játék minden verziója támogatja a helyi kooperatív módot, a Steamen belül pedig a Remote Play is elérhető. A Baldur's Gate: Dark Alliance 2 július 20-án érkezik PC-re (Steam, GOG, Epic Games Store, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X|S-re, Nintendo Switchre és Steamdeckre.

vissza
Legolvasottabb cikkek