Játékmenet-részletet vetítettek a Gamescomon a The Callisto Protocolból

2022-08-24 18:06:00

Nagyban zajlik a 2022-es Gamescom, melynek keretein belül már megannyi bejelentés történt. Megtudtuk többek között, hogy rebootolják a Lords of the Fallent, hogy elindult a jelentkezés a The Outlast Trials bétájára, illetve hogy már jövő hónapban megjelenik az új Monkey Island. Emellett terészetesen új projekteket is mutattak be, készül az Atlas Fallen, a The Surge fejlesztőinek akció-szerepjátéka, de felbukkant a New Tales From Borderlands és a Destiny 2 új DLC-je, a Lightfall is.

Természetesen a horrorrajongók által talán legjobban várt projekt, a The Callisto Protocol sem maradt ki a buliból, egy több, mint 3 perces játékmenet-részletet vetített le a Striking Distance Studios. Ebben elég sokmindent szemügyre vehetünk, de a legnagyobb szerephez a Mutations nevezetű mechanika jutott, mely új mélységbe rántja a harcrendszert. 

Ez a mutáció a Biophage lényeken keresztül terjed, akik a Black Iron Prison rabjai egy titokzatos járvánnyal fűszerezve. Ahogy terjed a fertúzés, csápok jelennek meg rajtuk, innentúl pedig van egy kevés időnk lövésekkel megszabadulni tőlük. Amennyiben azonban elterjednek, a vírus átveszi az uralmat, mutációk sorozatát indítja el, és egyre erősebbé teszi a lényeket. 

Maga a harcrendszer egyébként a közel- és távolsági küzdelmek egyfajta keveréke, melyek között legyorsabban a videúban látható gravitációs fegyverrel váltogathatunk. A túlélési rendszert egyébként a környezeti tényezők hatásai is tovább bonyolítják, például mikor a börtön higiéniai rendszerének mélyére zuhanunk...

A The Callisto Protocol megjelenése december 2-án esedékes PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, és Xbox Series X/S-re, de az elkövetkezendő hónapokban tárnak még elénk elég információt a fejlesztők, csak hogy még nehezebb legyen a várakozás.

 

vissza