Íme, minden, amit eddig tudunk a Call of Duty: Black Ops 4-ről

2018-05-18 13:22:00

Tegnap elérkezett május 17-e, azaz az idei Call of Duty bejelentésének dátuma, melyet a kiadó már előre beharangozott kisebb teaserekkel. Az este folyamán egy kb. 1 órás műsor keretein belül legeltethettük szemeinket a Black Ops 4-en, mely október 12-én lát majd napvilágot.

Első és legfontosabb hírünk talán, hogy ezen epizód szakít a hagyományokkal, és a Steam helyett idén a Battle.net-re költözik a PC-s verzió, ami az Activision részéről a Destiny 2 után talán nem is annyira meglepő. Ez egyben azt is jelenti, hogy a platform egyes szolgáltatásai integrálva lesznek a játékba, mint a barátlista, a csevegés, vagy hogy barátaink éppen mivel töltik idejüket.

Tekintve, hogy Black Ops felvonásról beszélünk, hatalmas szerepet kap majd a zombi mód, melynek története három részre bomlik majd. A The Nine egy római hadszíntérre kalauzol majd bennünket, ahol gladiátorharcokban kell megvívnunk különféle élőhalott teremtményekkel. Természetesen fegyverarzenálunk a kardokban, lándzsákban és pajzsokban kimerül. A Voyage of Despair a Titanic fedélzetén játszódik majd, a Blood of the Dead pedig egy mondhatni visszatekintő küldetés a korábbi részekből már ismert térképek referenciáival. Emellett egy Zombie Rush nevezetű módot is kapunk, mely a fejlesztők szerint a hagyományos játék egy egyszerűsített változata.

A folyamatos lépéstartás érdekében a Callings névre keresztelt szezonális eseményekkel is gazdagodik a játék. Ennek keretein belül napi, havi, és éves rendezvényeken is részt vehetünk majd különféle nehézségi szinteken, kihívásokkal tarkítva.

Aki nem rendelkezik egy csapatra való baráttal, botok ellen is küzdhet. Ezen üzemmód mintegy 100 egyedi mutációt tartalmaz, melyek képességek széles halmazát rejtik. Bárki létrehozhat egyéni meccseket, melyeket később akár mások számára is elérhetővé tehetünk online megosztással.

A rendezvényen a Blackout is bejelentésre került, mely bármennyire is meglepő, egy battle royale játékot takar, a korábbi Black Ops epizódok szinte minden tartalmát elegyítve, beleértve a karaktereket, fegyvereket, mi több járműveket is, legyen az földi, légi, vagy vízi! A Treyarch szerint ez a valaha volt legnagyobb térkép, amivel foglalkozniuk kellett az idők folyamán (mintegy 1500-szor nagyobb a Nutetown-nál). Az egy mapon egyszerre lévő játékosok száma egyelőre nem tisztázott.

Talán a legmeglepőbb információ volt az este folyamán, hogy sztori mód nem képezi részét az idei Call of Duty-nak. Ehelyett a Black Ops 4 különféle, egyes speciális karakterek köré épülő missziókból tevődik össze, melyek háttértörténeteket, és egyéb részleteket tárnak majd fel. Korábbi szereplők visszatérése is várható, így például Ruin, Firebreak, valamint Seraph is tiszteletét teszi, de újak is csatlakoznak a csapathoz, mint Recon, Crash, vagy Torque.

Megerősítésre került továbbá a Pick 10 rendszer visszatérése, bár a fejlesztők elmondásai alapján több szempontból is tovább lett fejlesztve, bár azt egyelőre nem tudni, pontosan hogyan is fog működni. A harcok sokkal inkább a taktika felé veszik az irányt. Minden karakter egyedi, speciális képességekkel bír, melyek több módon is alkalmazhatók majd a stratégiák során. Az automatikus életerő-regeneráció nincs többé, ehelyett gombnyomásra gyógyíthatjuk magunkat, közben minden más interakciót félre téve.

Képesek leszünk víz alatt is harcolni, a falon való futás, és más, a közönség nagy része szerint taszítónak vélt elem is eltávolításra került, helyet kaptak azonban az úgynevezett Operator Mod-ok, melyek minden fegyvernek különleges löketet adnak majd.

Az tehát már köztudott, hogy mit fog tartalmazni a Black Ops 4, bár biztosan hagytak néhány meglepetést a későbbiekre is. A megjelenés dátuma október 12-re van kitűzve, azonban előtte részt vehetünk egy(?) zárt bétatesztben is, melyhez az előrendelés is biztosít majd hozzáférést. Ha további információkra is kíváncsiak vagytok, alább teljes egészében visszanézhetitek a tegnap esti közvetítést.

vissza