IKONJAINK by FutuRetrO #02

2016-05-29 13:38:59

IKONJAINK rovatunk első cikkének folytatása.


 

Voltak olyan játékok, amelyek bármilyen módon is befolyással voltak a bandában tanúsított viselkedési formáitokra?

A kilencvenes években nem nagyon volt sem pc, sem konzol még. De a későbbiekben, ha jól rémlik a kétezres évek elején vettem az első PlayStation 1-es konzolomat. Ezen a favorit a Tony Hawk’s Pro Skater 2 volt. Na meg az autós játékok, mint például a Colin McRae Rally, vagy a Toca Touring Car Championship és ami azóta is favorit, a Gran Turismo.

Ezt váltotta a PS2 és jöttek a GTA-sorozat klasszikusai. A mai napig imádom őket, de már egy Xboxom van - igaz, hogy a munka és tanulás, no meg a páromhoz való pesti ingázás miatt már több, mint fél éve be sem kapcsoltam időhiány miatt.

Ha ki kéne emelni, akkor egyértelmű, hogy a GTA lenne az a játék, ami befolyásolta volna, viszont akkoriban meg alkalmunk sem nyílott játszani vele. Csak évek múltán ismertük meg azt.

Milyen napi rutinokkal működött az NTP?

Nem volt semmi napi rutinunk. Összeverődtünk valahol a városban. Mobiltelefon nélkül is mindig tudtuk, hol lehet elérni a másikat. Ez volt a szép akkoriban. Aztán ha együtt voltunk páran, jöttek az ötletek mit kéne tenni, kihez vagy hova menjünk lógni... vagy csak simán az utcákat jártuk, főleg ha valakire vadásztunk.

Melyik filmek voltak rád a legnagyobb hatással?

Írhatnám a Keresztapa trilógiát és mellette a Nagymenőket, de a fekete filmek voltak igazi mély benyomással rám, mint pl.: a Fekete Vidék, Veszélyes Elemek, 187 vagy South Central a békétlen zóna.

387585_259106537470326_1748136562_n

Zenéléssel is foglalkoztatok?

Voltak szárnybontogatások ezen a téren is. Egy ismert helyi zenekar billentyűsének a fiával, Lacikával, aki nagyon jó barátunk és tag lett, csináltunk zenéket. Volt néhány fellépésünk is amerikai autók találkozóján és a helyi városháza téren rendezett ünnepségek alkalmával. Egyszer még egy jótékonysági koncerten is részt vehettünk ahol az Animal Cannibals előtt nyomtuk a színpadon. Ez volt a legnagyobb flash, jöttek utána autogramot kérni az emberek.

Van módunk valamiképp belehallgatni a zenéitekbe?

A zenéink csak kazettán és a régi winchestereinken találhatóak meg. A manapság divatos videó- és zenemegosztó oldalakon nem lehet rákeresni, nincsenek feltöltve. (De küldhetek, ha előtúrok belőlük.)

Mely előadók voltak a kedvenceid?

A legnagyobb a szememben az egykori Eazy-E. Örök klasszikus a mai napig. Ott figyel a gépen, autóban, munkahelyen, mindenhol, ahol lehetőségem van zenét hallgatni. Mellette NWA és főleg a nyugati parti előadók, de ugyanúgy helyet kaptak a CD gyűjteményemben a keleti parti csapatok is. Az egész elegye, ami elvarázsolt a kilencvenes években.

A harmadik, egyben utolsó részletet nem sokára olvashatjátok!

vissza
Legolvasottabb cikkek