Icy Box - hasznos USB kütyük adatátvitelhez (ismertető)

2016-11-21 20:58:14

A régebbi, akkoriban hagyományosnak mondható csatlakozók egyre inkább eltűnnek a közéletből és szinte mindent felvált az USB szabvány, így egyre több az olyan termék, mely effajta csatlakozóval rendelkező eszközt igényel. Az Icy Box műhelyéből sok hasznos kütyü gurult már ki, mi pedig ezúttal is olyan termékeket mutatunk be, melyek megkönnyítik a számítógépünk vagy televíziónk egyéb eszközökkel való kommunikációját, arról vagy arra való adatok lementését.


 

Első ilyen eszközünk az IB-880-as kártyaolvasó, mely négy darab memóriakártya egyidejű használatát teszi lehetővé. A támogatott szabványok közé tartozik a maximum 128 GB kapacitású SD, SDXC és SDHC. A termék négy darab slottal rendelkezik, ezek közül kettő USB 2.0 (480Mbit/s), kettő pedig USB 3.0 (5Gbit/s) sebességgel kommunikál PC-nkkel, melyen Windows Vista, 7, 8, 8.1, 10, vagy Mac OS X operációs rendszernek kell telepítve lennie. USB portból összesen három darab áll rendelkezésre (egy 3.0 és kettő darab 2.0), így itt is vacilálhatunk, melyik leválasztott eszközünk helyére csatlakoztatjuk az IB-880-at. Érdemes megjegyezni, hogy számítógép mellett akár TV-re is csatlakoztatható a kártyaolvasó!

icy box IB-880

Természetesen adatainkat nem csak SD kártyára, hanem merevlemezre is szokás menteni, és a cég arról is gondoskodott, hogy egy esetleges adatátvitelkor ne kelljen szétszerelnünk gépünket és SATA kábel után futkároznunk. Az IB-117-U31 egy olyan dokkoló, melybe tárolónkat belehelyezve USB-n keresztül képes kommunikálni PC-nkkel. Az eszköz képes a 2,5” és a 3,5”-os méretek fogadására is, így akár SSD-vel is használható. A tápellátásról egy 12 V-os adapter gondoskodik, emellett pedig egy bekapcsológomb és egy 3.1-es USB-C port kapott helyet, melyen keresztül akár 10Gbit/s-os adatátviteli sebesség is elérhető, mi több, visszafelé (3.0, 2.0, 1.1) is kompatibilis. Az eszköz alján lévő gumitappancsok a csúszásmentességről, a tetején a foglalat mellett elhelyezkedő LED pedig a üzemállapot mutatásáról és persze a dizájnról gondoskodik.

icy box IB-117-U31

Az IB-289U3 egy műanyag, külső ház, mely 2,5”-os HDD vagy SSD befogadására képes 9,5 mm vastagságig. Érdekessége, hogy csatlakoztatott tárolónkon lévő adataink egy 1-től 12 számjegyig terjedő kóddal védhetők. Ezen jelszót minden használat előtt elkéri az eszköz, ha pedig nem választjuk le, 15 perc inaktivitás után újra életbe lép a védelem. 99 próbálkozás után elérhetetlenné válik merevlemezünk, így a megadott jelszót érdemes megjegyezni! Az adatátvitelről egy 5Gbit/s-os sebességre képes USB 3.0-ás interfész gondoskodik. Aki pedig megijedne az elején említett műanyag szó hallatán, megnyugtatjuk, a gyártó egy szilikon tokot mellékel a ház mellé, melyet kialakításának köszönhetően a jelszó pötyögésekor sem szükséges eltávolítani.

icy box IB-289U3

A kártyaolvasó 12, a merevlemez dokkoló 17, míg a külső merevlemez-ház 13 ezer forintos áron érhető el a boltokban.

vissza