Icaros - ha a szüleid panaszkodnak, mert sokat ülsz a gép előtt

2017-06-27 22:07:19

Igaz, hogy az ára kicsit húzós, de ha szeretnéd összekötni a szórakozást az edzéssel, jó választás!


 

Hosszú, stresszes napok a munkahelyen? Osztálytársak egész napos idegölése az iskolában? Mi lenne, ha ezután az önfeledt lazítás jönne valami egészen felemelő módon? Igen, ez elég úgy hangzik, mint egy WS Teleshop reklám, a szóban forgó szerkezet azonban nem holmi minden háztartásban megtalálható dolog... Az Icaros lehetővé teszi, hogy a fáradtan való hazaérkezés után egy mozgékony VR élmény várjon tárt karokkal.

A mechanizmus gyroscopikus kialakítása lehetővé teszi a 3 dimenziós mozgást, illetve számos egy- és többjátékos kalandot kínál fel. Úszhatunk, síelhetünk, de akár repülhetünk is, ráadásul ezen tevékenységek mindegyike személyre szabott szórakozást nyújt. Icaros applikációk jelenleg Samsung Gear VR-ra léteznek, bár a nyár egy későbbi pontjától támogatni fogja az Oculus Rift-et és a HTC Vive-ot is.

Ami a vezérlőket illeti, egy kezelőfelülethez csatlakoznak, majd vezeték nélkül továbbítja a mozgásokat a gépnek. Jó hír a fitneszguruknak, hogy mivel az Icaros több izomstimulációt követel, mintegy 30%-kal több kalóriát égethetünk el vele, mint a hagyományos plankinggel. Természetesen a hagyományos edzésformának is vannak előnyei... Első és legfontosabb, hogy ingyenes. Kevesebb helyet is foglal, mi több, egyáltalán nem biztos, hogy a szerkezet illeszkedik a lakberendezéshez...

icaros vr

A The Verge szerint elég bután néz ki, ennek ellenére rettentően kényelmes, intuitív, és szórakoztató élményt nyújt. Megmondom őszintén, személyes tapasztalattal nem rendelkezek az Icaros-t illetően, de annyit elmondhatok, érdekes és minden bizonnyal valósághű érzést kínál (VR). A végén azonban kibököm, amire oly' sokan kíváncsian vártok már a cikk elejétől fogva: 8000 dollárt kóstál!

vissza