Horizon Forbidden West – rengeteg ismerős arc a sztori előzetesben

2022-01-21 17:59:00

Alig néhány hét választ el bennünket Aloy kalandjainak folytatásától, a Horizon Forbidden West megjelenésétől. Én személy szerint nem is olyan rég fejeztem be a Zero Dawn-t, de hogy a korábbi játékosoknak is megalapozza hangulatát, a Sony kiadott egy előzetest, mely egy kicsit többet is megmutat főszereplőnk küldetéséből, mint amit eddig tudtunk.

Ahogy az már köztudott, a világ haldoklik, minden jöt és természeteset megfertőz egy új járvány, melynek lelassítása és elfojtása érdekében Aloy ezúttal Nyugatra utazik. A sokak által már elfeledett földekre azonban szerencséjére nem egyedül indul el, Erend és Varl is elkísérik, és segítenek szembenézni a The Red Blighttal. Kettejük mellett még Sylens is felbukkan a videóban, az ő célja látszólag, hogy lepacsizzon a Regallával, és utat találjon a gépek irányítására.

Egy új, eddig ismeretlen nő személyében Tilda is beköszön, kiről bár egyelőre nem tudunk sokat, úgy fest, van valamiféle kapcsolata a múlttal, illetve a történésekkel, melynek hatására a világ a jelenlegi állapotba került. 

Akárhogy is, a Horizon Forbidden West megjelenése 2022. február 18-a, ekkor hull le a lepel minden válaszról a PlayStation 4 és 5 játékosok számára. Az, hogy később elődjéhez hasonlóan megjelenik-e PC-re, nem tudni, de valószínűsíthetően igen, csak nem mostanában.

vissza