Hearthstone - új játékmódok és újítások érkeznek

2016-02-04 11:44:54

Nos mint az bizonyára már hallottátok, tavasszal indul a Kraken éve a Hearthstoneban, ami rengeteg újítást fog magával hozni. A Blizzard alapjaitól fogja felforgatni a laddert és az eddig megszokott rendszert 2 részre kívánja majd felosztani.

 

dr-boom-end

Standard játékmód

Ha standard módban szeretnénk majd játszani, számolnunk kell azzal, hogy a használható készletünket eléggé korlátozni fogják, mivel kizárólag a classic kártyák illetve a naptári év szerinti és az azt megelőző évben megjelent kártyákat lehet majd használni. A Standard módon belül lesz Friendly Challenges, továbbá Ranked és Casual játékmód. Az Arena és a Solo play, illetve az Adventures nem lesz elérhető.

Várhatólag tavasszal, az új kiegészítővel párhuzamosan fogják berakni, pontosan még nem jelentették be azonban hogy ez mikor is várható. Eddigi tapasztalataink alapján nagyjából március közepe vagy vége felé lesz várható.

main-cards

Új játékmód: Wild

Ebben a játékmódban az eddig megszokott és megismert játékot játszhatjuk majd, ami azt is jelenti hogy az eddig összes megjelent lap közül választhatunk majd. Csinálhatjuk a küldetéseket, farmolhatunk goldot, játszhatunk a havi hátlapokért, illetve nem utolsó sorban elérhetjük a legend rangot is. Wild játékmódban akár Ranked, akár Casual játékot indítva kizárólag olyan ellen fog összedobni, akik szintúgy Wild játékmódban játszanak, ezzel is egyfajta egyensúlyt létrehozva, persze ez a Standard módban is érvényes lesz.

honorable

Ranked rendszer

Ha rankedot szeretnénk játszani, döntenünk kell, hogy most az alap Standard módban akarunk sikereket elérni, esetleg a már megszokott Wild módban. Azonban játszhatunk mindkettőben, mindkettőben külön besorolást érhetünk el, viszont a szezon végi jutalomnál a magasabb rang fog számítani.

Deck slotok

Ugyebár mindenki tudja, hogy eddig kizárólag 9 egyedi paklit hozhattunk létre. Nos ezután a probléma megszűnni látszik, mert ezt a számot 18-ra növelték, így nem kell majd annyit variálni egy-egy játék előtt, ha egy másik fajta decket szeretnénk használni.

G57OS16WBE9S1454296860690

Kraken kiegészítő

A kiegészítő a Standard formátummal együtt fog érkezni mint azt már korábban említettem, így ezzel együtt az alábbi kártyacsomagok lesznek elérhetőek:

  • Basic
  • Classic
  • Blackrock Mountain
  • The Grand Tournament
  • The League of Explorers
  • 2016-os tavaszi kiegészítő

Gondolom itt már mindenkinek feltűnt a Curse of Naxxramas és a Goblins vs Gnomes hiánya. Sajnálatos módon ezek a lapok nem lesznek játszhatóak a tavasszal érkező Standard módban majd.

Továbbá azok a csomagok, amik nem lesznek elérhetőek Standard formátumban, nem lesznek megvásárolhatóak sem a boltban többé. A lapokat ezentúl majd egyesével Arcane Dustért cserébe tudjuk lecraftolni saját ízlésünk szerint.

Végezetül egy kis dev blog, amiben részletes elmondást kapunk arról, hogy miért is szükséges ez az egész átalakítás.

Most pedig tisztelegjünk egy perc néma csenddel, a Standard módból kizárt lapoknak.

vissza