Hatalmas löketet adott a The Witcher 3-nak a Netflixen futó széria 2. évada

2022-01-03 18:26:00

Mint az köztudott, nemrég megjelent a Netflix-féle The Witcher második évada, mellyel a széria ismét nem kevés nézőt vonzott maga köré. Nem ez az egyetlen platform azonban, ahol tarol a vajákok világa, a 2015-ben megjelent The Witcher 3: Wild Hunt játékosszámában is nagy ugrást eredményezett at élőszereplős sorozat.

A játék megjelenése környékén 92.000 egyidejű játékos vetette bele magát a CD Projekt Red által kreált kalandokba, mely önmagában sem rossz eredmény. A Netflix, miután 2019-ben bemutatta élőszereplős sorozatának első évadját, ismét játékra ösztönözte a népet, ekkor a korábbi rekordokat megdöntve elképesztő, 100.000-es mérföldkövet tudhatott magáénak a projekt. A második évad decemberi rajtja azonban ismét nagy ugrást eredményezett, több, mint 71.000 egyidejű résztvevővel. 

Bár a csúcsot nem sikerült megdöntetni, úgy gondolom egy immáron 6 éves játéktól ez abszolút nem rossz eredmény, sőt! Érdemes lehet abba is belegondolni, hogy ez esetlegesen a másik irányba is működhetne... Ha tehát megjelenik a második évad végén beharangozott előzményszéria, akár egy újabb játékot is kaphatnánk? Na jó, ez vélhetően elég komoly jogi viták kirobbantó oka is lehetne a jogokat illetően. 

Akárhogy is, remélhetőleg a harmadik etap megjelenése után is megírhatom e cikket, és vélhetően addigra a rég várt újgenerációs frissítés is megérkezik a játékhoz.

vissza