Hatalmas karácsonyfával és ingyenes frissítéssel ünnepel a Frostpunk

2018-12-18 19:34:00

Hiába az örökké tartó tél, a Frospunkot sokmindennek lehet nevezni, de ünnepélyesnek nem. A fejlesztők mégis megalapozzák a karácsonyi hangulatot, hiszen megérkezett az A Christmas Carol névre keresztelt ingyenes frissítés, melyet akár ajándéknak is vehetünk. ennek keretein belül egy új küldetés vár reánk, mi több, egy hatalmas, feldíszített fával bővül a város.

Feltételezem, ti sem lepődtetek meg rajta, hogy a kiemelt sorokban Dickensszel hoztam kapcsolatba a játékot: a fagyott város, a kopott, analóg viktoriánus világ, telis-tele gyárakkal, szegénységgel, ahol a rossz döntések következménye a munkásosztály felemelkedését eredményezi, ami nem könnyíti meg asz ígéret földjének elhozatalát a műbe.

A frissítéssel egy új cél lebeg szemünk előtt: a tűlélők abban a reményben látogatnak meg, hogy a Karácsonyt a következő generáció számára is megőrizzük közös lakomával és ajándékokkal. Na, persze jöhet a kérdés, hogy a világ végén, egy fagyos város lakói minek örülnének a legjobban, ám rövid, nyomorúságos életüket bizonyára felvidítaná a remény megléte.

És hát nem a Frostpunkról beszélnénk, ha nem volna súlya a dolgoknak. Először is mérlegelnünk kell, milyen költségekkel járhat az esetleges lakoma, a fa, az ünneplés. Az ételnek természetesen mindenki örül, de menten alábbhagy a lelkesedés, ha kiderül, hogy az utolsó készleteket élték fel... 

vissza