GF65 Thin Teszt

A gyalog

2020-05-20 02:06:00

A Thin szériát ha egy szóval kellene jellemezni akkor bajban lennék, de ha mondjuk kettő még belefér akkor azt tudnám mondani, hogy belépő gamer. Most biztos van olyan aki leborul az asztal alá és már nézni mit lehetne a fejemhez vágni, de ha még nem repül az a papírnehezék akkor kifejteném az álláspontom. 

Már régóta mondom, hogy a gamer szóból szabványt csinálnék, mert lassan már nem tud hova nézni az ember mert minden webshop legutolsó menüjéből is “gamer” cuccok ugranak elő. Ha most kellene szabványosítani akkor minimum ilyen paraméterek kellenének ahhoz, hogy egy noti megkapja a jelzőt:

 • Min 120hz kijelző g-sync vagy freesync támogatással
 • Aktuális nvidia kártyasorozat 70-es szériája vagy ezzel egyenértékű radeon
 • Min 16GB RAM
 • Full RGB billentyűzet
 • 10Gbps LAN
 • 512 NVMe ssd boot
 • 2TB NVMe ssd storage


Mielőtt bárki emelné a bárdot, hogy agyonvág vele, csak egy kicsit üljünk az adatok felett és gondolkozzunk. Kijelző? Ilyen paraméterekkel már sok noti létezik, így ez nem nagy elvárás. VGA terén szintén ez a helyzet. A tárolók tekintetében viszont lenne mit javítani, még akkor is ha a durvább gépeket nézzük. Szóval így részletezve már nem is annyira ördögtől való amit írtam.

Ha ezt a gondolatmenetet követjük akkor bizony már értelmet nyer az a kifejezés i, hogy belépő gamer. Nyilván a megadott értékek csökkentésével lehet egy ilyen notit létrehozni. Nos a Thin széria véleményem szerint pontosan a belépő szintet hozza. Nagyon fontos kiemelni, hogy ez nem hátrány vagy negatívum, hanem szükséglet. Nagyon szuper, hogy a világ tele van ütős és kacsalábon forgó gamer notikkal...egy baj van velük általában, az pedig az áruk.Bizonyos esetekben pedig nem aprópénzről beszélünk. Simán vannak olyan notik jelenleg is a piacon amiknek az áruk több millió forint. Ezek a notik egy szűkebb rétegnek készülnek, ugyanakkor a játékosok nagy része ugyanúgy szeretne notin játszani.

Specifikáció

Proci tekintetében teljesen ésszerű választás volt a gyártó részéről a választás. Egy 10. Generációs I7 duruzsol a fedél alatt amihez egy RTX2060-as videókártya szolgáltatja a vizuális élményt. Mivel a kijelző 15,6 os Full HD felbontással, így ez a specifikáció elegendő lehet a mai Tripla A-a címek esetén is.

Külső és fizikai méretek

Méret 359 x 254 x 21.7 mm
Súly 1.86 kg

Külső szempontjából nem lehet okunk a panaszra.  a ház alumíniumból készült és enyhén szálcsiszolt mintázattal rendelkezik.

Billentyűzet

Azért, hogy a laptop elérhető áron jusson el egy szélesebb közönséghez nyilván fogni kell bizonyos dolgokon. A billentyűzet itt nem a Steelseries műhelyéből érkezik és nem is rendelkezik RGB világítással, be kell érnünk az egyszínű piros megoldással. Kiemelném, hogy ez nem igazán számít gondnak, mivel a világítás a vizuális orgián túl kizárólag egy célt szolgál, mégpedig azt, hogy sötétben is megtaláljam a gombokat.

Touchpad

Először itt éreztem igazán a belépő szintet. A Touchpad nyomásra kattog ami megint csak egy szubjektív dolog, de láttunk már ennél elegánsabb megoldásokat is. Érintésre jól reagál solo és multi touch esetén is.

Csatlakozók

 • 1x RJ45
 • 1x (4K @ 30Hz) HDMI
 • 2x Type-C USB3.2 Gen1
 • 2x Type-A USB3.2 Gen1

Összegzés

Aki megbízható társat keres a mindennapi játékokhoz, de még nem szakadt rá a nemzeti bank, azoknak kifejezetten jó választás az MSI GF65 Thin.

vissza