Genesis Carbon 500 Ultra Wave teszt – asztali szőnyeg vagy egérpad?

2021-06-26 18:40:00

Tovább haladva a Genesis termékek listáján elérkeztünk egy olyan produktumhoz, mely szinte minden háztartásban megtalálható: egy egérpadhoz. És nem csak hogy megtalálható, de a ma forgalomban lévő, rendkívül kifinomult szenzorral felszerelt egerek alá elengedhetetlen e tartozék. A kínálat e téren is egyre nagyobb, a rengeteg anyag, szín, és méret közül sok esetben nem is tudjuk, melyik lenne a legjobb. Most mutatunk egy remek alternatívát a Genesis Carbon 500 Ultra Wave képében, melynek specifikációit alább olvashatjátok:

Az első meglepő dolog ennek kapcsán a méret lehet… Kategóriáját tekintve a Maxi csoportba tartozik, ez pedig egészen pontosan 1100 x 450 millimétert takar, ami sok esetben akár kizáró ok is lehet. Megvallva az őszintét, nálam elfér, de a monitorom lábait rá kell lógatnom, bár ez nem befolyásol semmit. A hétköznapokban amúgy egy XXL méretű egérpad helyezkedik el az asztalomon a maga 850 mm szélességével, és 330 mm hosszával (vagy fordítva, attól függ, honnan nézzük)… A lényeg, hogy arra pont kényelmesen elfér a billentyűzet úgy, hogy az egeret is van hely bőven mozgatni (bár én magas DPI-vel használom, úgyhogy ez nem szempont).

A pozitívum e robusztus méretben, hogy mellé elfér még néhány dolog, amit mondjuk nem szívesen pakolgatunk közvetlenül az asztalra, mint mondjuk egy telefon, de ezen kívül is marad hely bőven. Félreértés ne essék, nem akarok eltántorítani senkit e terméktől, nekem tetszik, hogy ekkora… Nem csak gamer kiegészítőként használható, mivel mintázata nem kirívó, akár a nappaliban lévő kisebb asztalra is felrakható, amire a notebook és a hordozható hangszóró mellett akár reggeli kávénk is elfér néhány keksszel.

A Carbon 500 esetében egy egyoldalú egérpadról beszélhetünk, nem megfordítható, alján egy csúszásgátló réteg kapott helyet. A felső felület sima, rendkívül kényelmes a kéznek, és nem utolsó szempont, hogy könnyen tisztítható! A széle egy nem túl vastag, fekete, varrott perem, mely remekül illeszkedik az amúgy sem rikító összképbe. A mintázat egy egyre fakuló, szürke négyzetekből összerakott alakzat, mutatós, kicsit visszaveri a fényt, kicsit térhatású, de nem túl kirívó… tetszik!

Aki egy egyszerű, de mégis NAGYszerű egérpadot (vagy asztali szőnyeget) szeretne vásárolni, remek alternatíva lehet a Genesis Carbon 500 Ultra Wave. Hibát egyszerűen nem találtam benne, az anyaghasználat az egész felületen megfelelő, ha pedig a dizájnnal, esetleg a mérettel lenne baj, még mindig ott a többi Carbon 500 termék, melyek mind elérhetők és rendelhetők a gyártó saját webshopján keresztül. Árát tekintve 23.62 euró, itthon nagyjából 7.500 forintért szerezhető be, ami véleményem szerint nem sok érte. A tesztelési lehetőséget ezúton is szeretnénk megköszönni a Genesis magyarországi képviseletének!

vissza

Genesis Carbon 500 Ultra Wave

Platform: egérpad
Kivitel: Maxi, szövet, egyoldalú
Gyártó: Genesis
Kiadás dátuma: 2021. február

Gyártói oldal

+ minőség, anyaghasználat
+ nem kirívó, bárhol használható
+ bőven van rajta hely

- sok helyet foglal

Legolvasottabb cikkek