Gamer Lab

2015-11-06 17:25:22

Fanni vagyok (alias Linda Eagle), kocka, pszichológus, író, cosplayer (utóbbi abszolút kezdő, hobbi szinten). Leginkább a Controller magazin hasábjairól ismerhetsz, de jelent meg cikkem a Gamestar Online-on is, illetve gyakran megfordulok mindenféle animés és gamer rendezvényeken, általában jelmezben. Mindenféle játéktípust kedvelek az RPG-től a verekedősön át a MOBA-ig, a multiplayerekért pedig különösen oda vagyok. Nincs is jobb, mint közösségben irtani az ellent, barátságokat építeni, beszélgetni. Az első pár nagy cím, ami igazán beszippantott ebbe a világba egyébként a WoW, a Vampire: The Masquerade – Bloodlines és a Dragon Age első része volt.


 

Most, hogy tisztáztuk ki is vagyok, szeretném megköszönni neked, hogy a rovatom felkeltette az érdeklődésedet és most ezt a rövid szösszenetet olvasod. Bár rengeteg oldal, több magazin és youtube csatorna is foglalkozik a videojátékok elemzésével, én mégis egy kicsit más szemszögből szeretném megvilágítani a témát. Kevés szó esik majd játékmechanikáról, grafikáról, vagy rendszerkövetelményekről. A kulcsfogalom az élmény, a mögöttes tartalom, és nem csak az érzékszerveinkre, de az érzésvilágunkra gyakorolt hatás. Igen, jól érzed, hogy ezzel gyakorlatilag két fő identitásomat szeretném eggyé olvasztani: a gamert és a pszichológust. Nem mintha rejtett skizofrén hajlamaim lennének, legalábbis még nem vittek el kényszerzubbonyban. Még. Mindenesetre reménykedek benne, hogy ez a hibrid nem csak számomra, de számodra is épp annyira érdekes.

MRNsd

Az alap koncepció, hogy a pszichológiát, mint tudományt a kockák szemszögéből úgy tálaljam, hogy az érthető, izgalmas és szórakoztató legyen. Nem csak konkrét franchise-ok kivesézésére gondolok, hanem átfogóbb írásokra is, mint mondjuk a videojátékok és a művészet kapcsolata, a női gamerek kérdése és még sorolhatnám. Az egyetemen folytatott tanulmányaim során kutattam is ezzel kapcsolatban, ezt sem szeretném feladni. Nagyon remélem, hogy nyitott leszel esetleg velem dolgozni, hogy az eredményeket itt, az oldalon bemutathassam, és még átfogóbban láthassuk miért is jó, vagy netán rossz, ha játszunk. Bár utóbbi feltevésnek nem vagyok a híve, hiszen azzal a saját hobbimat is sárba tipornám. Néha azonban egyikünknek sem árt, ha elénk tartják azt a bizonyos görbe tükröt. A cyberbullying nagyon is létező dolog. Ha még nem tapasztaltad elég, ha leülsz egy órát LoLozni és egyszer elrontasz valamit. De tanulhatsz a CS-ből is oroszul káromkodni. A lényeg, hogy körbejárom majd a nerd lét minden aspektusát, vagy legalábbis minél többet.

i0gzlakdpb4eombrzigq

Örülök, hogy te is velem tartasz ezen az úton, remélem sikerül majd mindkettőnk látásmódját tágítani, kicsit brainstormingolni. Persze csak mértékkel, nem jövök utána kikérdezni, hogy mi ragadt meg. Ez nem a Video Game High School, bár én el tudnám viselni, ha bossokat, taktikákat és skilleket tanítanának az egyetemen/iskolában. Lehet, hogy megérjük még azt is! Addig is további jó kockulást neked, hamarosan olvashatod első cikkemet az oldalon!

 

 

vissza