Galactic Empire - megjelent a második dal és klip is

2016-05-07 17:06:17

A cosplayerek mára hatalmas területet hódítottak meg, na de hogy valaki teljes Star Wars-szerkóban zenéljen? Igen, ilyen is akad! Ismét alkotott a Galactic Empire.


 

A Galactic Empire először decemberben ütötte fel a fejét, mikor is az öt figura a klasszikus Csillagok háborúja témát dolgozta fel. A zenekar teljes Star Wars öltözetben pendíti a húrokat, a videó szinte vírusként terjedt. Május van, az említett klip több mint kétmilliós megtekintésnél jár. A figyelem most a nemrég érkezett második számra szegeződik, ahol is Darth Vader betétdala (The Imperial March) kerül terítékre.

A Galactic Empire egyébként Grant McFarland (Boba Fett - dob) agyszüleménye, kinek hatalmas affinitása van a Star Wars saga felé. Gyermekként (is) a kedvenc filmje volt. Elmondása szerint van valami bűvös dolog azokban a filmekben, amivel a gyerekek hada azonosulni szeretne, azonosulni tud. Sokkal többre tartja az eredeti trilógiát (4-6. rész), hiszen azokon nőtt fel. A mai gyerekek többsége az előzménytrilógiát tartja előbbre, valószínűleg azt is látja először.

Grant hozzátette: maga a zenekar születése egy viszonylag "könnyű folyamat" volt. Néhány éve írt egy dobjátékot a "The Imperial March"-hoz, amit aztán videóra vett, majd 2015 májusában jött az ihlet, hogy gitárt és basszust adjon a dologhoz. A végeredmény pedig csodás lett.

Aki egyébként a korábbi videóklipet sem látta még, alább megtekintheti. A Zenekar elérhető Facebookon, Instagramon és Spotify-on is, mit több, a Kickstarteren is lehet őket támogatni, hogy turnéra induljanak egy teljes albummal.

vissza