Összeszedtük: feltámasztott kedvenceink!

2016-04-27 17:12:25

A nyolcvanas-kilencvenes években öröm volt gyereknek lenni. A magyar mesék mellett a legjobb nemzetközi animációs sorozatok is elérhetővé váltak, így olyan sikerprodukciókon nőhettünk fel, mint a Snoopy, az Alvin és a mókusok vagy éppen a Hupikék törpikék. A vicces karakterekért milliók rajongtak világszerte, ezért mára egész estés animációk formájában is elkészültek a kedvenceink. Íme gyermekkorunk legjobb animációs filmjei újratöltve!

hupikek_torpikek

Hupikék törpikék

„Hallottál már a gonoszról, a csúf, kopasz Hókuszpókról?” Ha nem, akkor biztosan nem a nyolcvanas-kilencvenes évek gyermeke vagy. Sebaj, mert a gonosz varázsló és a Törpapa által vezetett kék manócskák eredetileg képregényben megírt kalandjai a rajzfilmek után a XXI. században filmen is visszatértek. Ügyifogyi, Okoska, Törpilla és a többiek 2011-ben Aprajafalva világából a modern New Yorkba csöppenve próbálták megóvni aprócska kolóniájukat, a Hupikék Törpikék film pedig két év múlva Törpilla elrablásával folytatódott a mozivásznon.

alvin_es_a_mokusok_a_mokas_menet_DVD

Alvin és a mókusok

Szinte hihetetlen, de a szuper magabiztos Alvin és mókustestvérei már 55 éve szórakoztatják a közönséget. A bájos banda eleinte valódi zenekarként tört a csúcsra, majd rajzfilmsorozatot kaptak, később pedig filmen is meghódították a világot. Tavaly került a mozikba az Alvin és a mókusok: A mókás menet című negyedik mókusmozi, amely az elődjeihez hasonlóan sikeres lett: megjelenése óta közel 86 millió dollárt, átszámolva több mint 23 milliárd forintot hozott a készítőknek a konyhára.

Jégkorszak

2002-ben egy világ feküdt a nevetéstől a makkját zseniálisan védelmező Motkánynak köszönhetően, aki azóta a Jégkorszak további három részében is elvarázsolta a nézőket. 14 év alatt a rajongók millióinak egy része már felnőtt, a kardfogú mókus azonban egy percet sem öregedett. Az olvadás, A dínók hajnala és A Vándorló kontinens után a nyáron mozikba kerülő A nagy BUMM-ban is tovább gyűjtögeti a makkját és okoz kontinenseket érintő galibákat, aminek persze újfent Manfréd, Sid és Diego isszák meg a levét…

angry_birds_toons_2_evad_1

Angry Birds

Dühös madarak, vagy ahogy egy világ ismeri őket: Angry Birds. Akármilyen harapósak is, mégis milliók váltak rajongóikká a sikeres animációs játéknak köszönhetően, így nem is volt kérdés, hogy saját sorozatot kapnak. Az Angry Birds Sztella első évadának főhősei az Aranyszigeten próbálják megfejteni az aranytojás rejtélyét, miközben az Angry Birds Toonsban a gonosz malacok ellen küzdenek, hogy megvédjék tojásaikat a rántottára vágyó Malackirálytól. Eközben hamarosan a mozikba kerül az Angry Birds: A film is, amelyből állítólag kiderül, miért is olyan dühösek a kedvenc madaraink.

snoopy_es_charlie_brown_bd

Snoopy és Charlie Brown

A hatalmas képzelőerővel bíró, magabiztos, világhírű beagle 1950. október 4-én jelent meg képregény formájában, az animációs sorozat sikerei után pedig tavaly a mozivásznat is meghódította. Snoopy egy szó per nap sebességgel olvassa a Háború és Békét és vadul száguldó fantáziájának legemlékezetesebb „alakítása” Joe Cool első világháborús sztárpilóta, aki nem mellesleg az április 25-től DVD-n és BD-n is kapható Snoopy és Charlie Brown - A Peanuts filmben is visszatér. Teszi mindezt örök lúzer gazdája, Charlie oldalán, aki úgy tűnik, végre tényleg megkísérli megszólítani rajongása tárgyát: a kicsi vörös hajú lányt.

A hupikék törpikék 1-2. része és a Jégkorszak 1-4. része DVD-n már kapható; Az Angry Birds Toons - 2. évada (1-2. rész) és az Angry Birds: Sztella - 1-2. évada DVD-n április 22-től; a Snoopy és Charlie Brown - A Peanuts film DVD-n és BD-n (3D-ben is) április 25-től elérhető a Bontonfilm Magyarország kínálatában.

vissza