Far Cry 6 – ez vár ránk a megjelenés után

2021-09-11 09:25:00

A Far Cry 6 megjelenéséig már egy hónapunk sincs, a Ubisoft így elérkezettnek látta az időt, hogy bejelentse az indítás utáni ütemtervet...Nem csak DLC-k és crossover események, de egy komplett tartalomfolyam jön az októberi debutot követően.

Ahogy az szinte minden cím esetében szokás, érkezik egy szezonbérlet, mely összesen 3 DLC-epizódot foglal magába. Ezek mindegyikében a sorozat egy-egy ikonikus gazembere felett vehetjük át az irányítást: Vaas Montenegro, Pagan Min, és Joseph Seed is beköszön, ráadásul mindegyiküket az eredeti színész játssza el újra. Az egész egyébként egy die & retry roguelike köntösbe bújik: eleinte egy pisztollyal a kezünkben juthatunk előre, majd további felszereléseket keresve és feloldva válhatunk erősebbé, miközben egyre mélyebbre kerülünk a felsorolt személyek pszichéjében. Miközben ők saját elméjük borzalmainak elkerülésére törekszenek, a fejlesztők lehetőséget biztosítanak nekünk arra, hogy jobban megismerjük múltjukat, személyes démonaikat, illetve motivációikat.

A Season Pass a játék Gold, Ultimate, és Collector kiadásaiban is elérhető lesz, de akár külön is megvásárolhatjuk majd. Az első epizód a Vaas: Insanity, melynek megjelenése a tervek szerint 2021 novemberében esedékes, a második a Pagan: Control, mely januárban érkezik, a harmadik pedig a Joseph: Collapse, melyre 2022 márciusában számíthatunk majd. Ezenfelül, a szezonbérlet a Far Cry 3: Blood Dragont is tartalmazza. A PC-sek az eredeti, 2013-as kiadást, míg a konzoltulajdonosok, és Stadia-előfizetők a Classic Editiont kapják kézhez. Nem csak az alapjáték, de egy szett is érkezik a csomaghoz, mely a Blood Dragon Gear Set outfitet, az AJM9 és Kobracon fegyvereket, az Omega Enforcer járművet, a KillStar charmot, egy Blood Dragon Chibi-t, és a K-9000-et, mint Fang for Hire-t hozza magával.

Mindezen kívül folyamatos ingyenes tartalmak érkezése bővíti majd a Far Cry 6 univerzumát, mely nem csak az egyjátékos, de a kooperatív módot is tarkítja majd. Heti rendszerességgel lesznek lázadások, melyben Antón Castillo partizánjai jelentenek veszélyt Yara szigetére nézve. Leverésük után különféle felszerelések ütik markunkat jutalom gyanánt. 

Érkezik hat különleges művelet is, melynek keretein belül rendkívül instabil és veszélyes vegyi fegyvereket tulajdonítunk el Antón fegyverkereskedőitől, majd elszállítjuk őket a kitermelési pontra. Az első két ilyen helyszín Mesozoico és Maceo, melyek már megjelenéskor is elérhetők lesznek, a másik négy később érkezik a játékba. 

Három crossover misszió is érkezik a Far Cry 6-ba, melyek vedégszereplői Danny Trejo, Rambo, és a Stranger Things lesznek. A fejlesztőcsapat leszögezte továbbá, hogy ezeken kívül is érkezik majd bőven, még be nem jelentett tartalom a játékba, mellyel tovább építhetik az univerzumot. 

A Far Cry 6 megjelenése október 7-én esedékes PC-n (Epic Games Store, Ubisoft Store, Ubisoft+), Amazon Luna-n, Stadia-n, PS4-en, PS5-ön, Xbox One-on, valamint Xbox Series X/S-en is.

vissza